Ponovo popust 20 odsto

Direktor udruženja "Maksis taksija" Ratko Dželetović izjavio je Tanjugu da ta firma ponovo daje popust na poziv od 20 odsto jer je to u interesu građana. Povodom spora Komisije za zaštitu konkurencije i 14 beogradskih taksi udruženja, koja su optužena za uspostavljanje monopola i ukidanje popusta na poziv, on je rekao da "komisija samo pokušava da radi svoj posao po zakonu i u svemu tome svako ima svoj poseban interes". 

- Naša firma donela je odluku o vraćanju popusta u skladu sa svojim strateškim opredeljenjima, kao i zbog toga što će taksi usluge tako biti pristupačnije Beograđanima - istakao je Dželetović. 

Komisija je krajem decembra utvrdila postojanje zabranjenog sporazuma o formiranju jedinstvenih cena, potpisanog krajem novembra 2006. godine između taksi udruženja, a kojim su "korisnici taksi usluga onemogućeni da izaberu neko od udruženja potpisnika" na osnovu kvaliteta usluge, a jedan od potpisnika tog sporazuma je i "Maksis taksi". Dželetović tvrdi da je sastanku kada je potpisan taj sporazum prisustvovao jedan od taksista tog preduzeća, "ali ne kao zvaničan predstavnik firme, već kao samostalni preduzetnik". On je rekao da je jedan broj nezadovoljnih radnika u poslednjih nekoliko dana napustio firmu zbog davanja popusta na poziv i demantovao tvrdnje predsednika "Žutog taksija" Aleksandra Bjelića da je reč o cifri od 150 taksista. Predstavnici tih taksi udruženja tvrde da je grad od njih tražio da formiraju jedinstvene cene taksi prevoza i naplaćuju po taksimetru, kao i da je sve rađeno na osnovu zakona i gradskih odluka. Komisija je najavila da će pokrenuti prekršajni postupak protiv taksista, koji su, s druge strane, najavili podnošenje krivičnih prijava. 

(Tanjug - "Pregled")

Pogledajte još