UČINITE IH UPADLJIVIM: Deset trikova za šminkanje sitnih očiju

Zahvaljujući krupnijim očima delujemo mlađe, svežije i budnije. Ali, šta da radimo ukoliko imamo sitnije oči? Rešenje je da koristimo tehnike šminkanja uz koje ih možemo vizuelno uvećati.

Nismo svi isti i to je sasvim okej. Niti bi trebalo da svi imamo isti oblik očiju. Ali, ponekad se možemo poigrati mejkapom kako bismo postigli poseban efekat na svom licu. Između ostalog, sitnije oči mogu izgledati krupno, ukoliko iskoristimo pravu tehniku. Na koji tačno način, saznaćete u nastavku.

Šminka za sitne oči

1. Obratite pažnju na obrve

Redovno idite u salon i održavajte oblik svojih obrva, vodeći računa da bude najpribližniji prirodnom obliku. Danas su u modi deblje, pune obrve što je sjajna vest za sve nas koje imamo sitnije oči. Ukoliko budete održavali obrve na ovaj način, fokus će biti upravo na njima.

2. Negujte kožu oko očiju

Bore, podočnjaci i otoci čine da oči deluju još sitnije, stoga povedite računa o nezi kože na ovom delu lica. Često se umivajte hladnom vodom, a na predeo oko očiju stavljajte ohlađene kesice čaja kako bi se umanjili eventualni otoci. Smanjite unos soli, redovno vežbajte i pijte dovoljno vode.

3. Podočnjaci

Koristite korektor kako biste prekrili podočnjake. Na taj način nećete uvećati oči, ali nećete ni usmeriti pažnju na njih.

4. Neutralne senke za oči

Koristite svetlije i neutralne senke za oči, naročito na sredini kapka. Time ćete "približiti" oči i one neće delovati sitno.

5. Ne zaboravite gornji kapak...

Zahvaljujući tankoj liniji koju ćete izvući crnim ajlajnerom, trepavice će delovati gušće, a oko će se "otvoriti".

6. ... ali zato zaboravite na donji kapak

Nanošenjem krejona na tzv. vodenu liniju donjeg kapka dodatno vizualno umanjujete oko. Umesto oštrih linija, nanesite senku ispod linije trepavica.

7. Idealna maskara

Kako bi se oko otvorilo, potrebne su duge trepavice. Isprobavajte maskare dok ne nađete onu koja vam odgovara. Koristite i uvijač kako bi trepavice maksimalno "otvorile" oko.

8. Nude efekat

Na donji kapak nanosite nude senke, jer će tako oko delovati veće i otvorenije. Zaboravite na tamne ajlajnere, krejone i senke na donjem kapku ukoliko imate sitne oči!

9. Konturisanje

Na liniju gde se završava gornji kapak nanesite za nijansu tamniju senku. Na taj način otvarate oko.

10. Ugao očiju

Na ugao očiju nanesite svetlucavu senku. Tako oko deluje budno i mnogo veće!

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još