Pad cene "Velefarma" zbog nestrpljivosti

Pad cene Velefarma (VLFR) na Beogradskoj berzi mogao bi da se objasni nestrpljenjem ulagača da iskoriste svaki veći rast cene za dugo čekanu prodaju, rekla je za Betu finansijski analitičar "Ilirike investments" Tijana Cvetković. Nestrpljenje je izazvano višemesečnom negativnom korekcijom na Beogradskoj berzi, dodala je ona. 

- Dešavanja s "Velefarmom" prethodnog dana prilično su obradovala investitore − dnevni rast cene od gotovo 17 odsto i obim veći od 2.000 akcija - izjavila je u četvrtak, navodeći da je akcija pala za 0,3 odsto, uz obim od samo 80 akcija. 

Cvetkovićeva je napomenula da su događanja iz prethodnog dana možda naterala investitore da posumnjaju da će "Velefarm", po dosadašnjoj tradiciji, izvršiti raspodelu neraspoređene dobiti kroz novu emisiju akcija postojećim akcionarima. Na Skupštini akcionara, održanoj u junu prošle godine, doneta je odluka da dobit iz 2006. ostane neraspoređena, a pretpostavlja se da će isti slučaj biti i s ostvarenom dobiti iz prošle godine. Akcionari još nisu obavešteni o tome, ali postoje velike šanse da ih "Velefarm" ipak obraduje za početak ove godine, izjavila je analitičarka. 

(Beta - "Pregled")

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.