NAJBOLJI TRETMAN ZA OPORAVAK VLASI: Sve prednosti "botoksa" kose

Sigurno ste čuli za botoks kože lica, a vrlo verovatno i za botoks kose. Ali, ako ste i dalje skeptični prema ovom sve popularnijem tretmanu, evo šta treba da znate.

Svi znamo da se tretman lica botoksom odvija tako što lekar injekciono ubrizgava Botulinum toxin tip A u mišić lica, kako bi se bore povukle sa kože. Baš zato, kada kažemo "botoks kose", one koje nisu probale ovaj tretman možda ga izbegavaju.

Međutim, u ovom slučaju, neće vam biti potrebne igle. Evo o čemu se radi.

Šta je "botoks kose"?

Iako nosi ime botoks, zapravo je u pitanju tretman dubokog hidriranja kose, koji popravlja oštećena vlakna, do čega može doći usled mehaničkih oštećenja poput češljanja ili sušenja fenom. Rezultat je zdrava, sjajna i mekana kosa.

Ovaj tretman podrazumeva korišćenje sastojaka kao što su ulje kavijara, antioksidansi, vitamini B5, E, kao i kompleks kolagena.

Ovaj tretman savetuje se osobama bilo kog tipa kose, a jedan tretman može da traje do četiri meseca.

Benefiti botoksa kose

1. Prirodnija nega kose

Za razliku od keratinskog tretmana (koji koristi hemikalije kako bi se kosa oslobodila elektriciteta i postala sjajna), botoks kose služi se prirodnijim sastojcima koji dubinski hrane kosu, čine je hidriranijom i glatkom.

2. Borba protiv slobodnih radikala

Ulje kavijara sadrži vitamine koji se bore protiv štete izazvane slobodnim radikalima. Uz to, protiv ovih "štetočina" bore se i vitamini B5 i E.

3. Popravlja oštećenja kose

Kolagen, jedan od sastojaka botoksa kose, protein je koji je krucijalan za oštećenu, suvu i krhku kosu.

4. Hidratacija

Hidratacija je ključna za zdrav izgled kose, a ovaj tretman joj omogućava da poboljša elastičnost i da bude jača i sjajnija.

5. Mekoća

Ovaj tretman takođe omekšava vlasi i vaća im život.

Kako koristiti botoks kose

Iako se najčešće koristi u salonima, ovakav tretman možete da uradite i sami kod kuće. Nakon pranja kose nanesite formulu i ostavite da deluje 30 minuta. Isperite i stilizujte kosu, kako bi otkrila svoju sjajnu, meku i zdraviju stranu.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još