PREMIJERA MJUZIKLA POSLEDNJIH PET GODINA U MADLENIANUMU

BRODVEJSKI MJUZIKL NA SCENI OPERE I TEATRA MADLENIANUM
POSLEDNJIH 5 GODINA  (THE LAST FIVE YEARS)
Pisac i kompozitor JASON ROBERT BROWN
Originalna produkcija za njujoršku scenu Arielle Tepper i Marty Bell
Originalna produkcija Northlight Theatre Chicago, IL

Pred publikom Opere i teatra Madlenianum je jedan nesvakidašnji mjuzikl za našu scenu, naviknutu na velike muzičke spektakle. Nesigurna epidemiološka situacija nas je primorala da se odlučimo za produkciju manjeg mjuzikla, ali verujemo da je to bila na neki način i srećna okolnost. Izbor je pao na mjuzikl Poslednjih pet godina, brodvejski hit, koji je doživeo i svoju holivudsku ekranizaciju 2015. godine, njujorškog kompozitora i tekstopisca Džejsona Roberta Brauna (Jason Robert Brown), dobitnika Toni nagrada za svoje mjuzikle.
Premijera je u subotu, 15. maja od 19.30 časova, a reprize su 16, 19. i 24. maja na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum. Savremena ljubavna priča mladog para Keti i Džejmija predstavlja priču o ljubavi, patnji, potrazi za karijerom, brak i rastanak u veoma atraktivnoj muzičkoj i dramskoj formi. Samo dvoje glavnih aktera na sceni, mali muzički sastav i par igrača, što je neuobičajeno za druge produkcije ovog dela, zahtevao je sjajan i uigran tim, spreman da za kratko vreme odgovori na ozbiljne zadatke. Upravo zato smo se odlučili da angažujemo proveren i uhodan autorski tim na čelu sa rediteljem Robertom Boškovićem, koji je na našoj sceni ostvario već dve veoma uspešne produkcije (operetu Vesela udovica i koncertnu predstavu Svetlosti pozornice).
Dirigent Vesna Šouc, stalni i pouzdani saradnik Madlenianuma, koja je za ovu predstavu uradila i prevod i prepev mjuzikla, koautorstvo sa Jovanom Jezdović, bila je zadužena za kompleksnu muzičku pripremu izvođača. Uz njih su koreograf Milica Cerović i scenograf Vesna Režić (obe iz Vesele udovice), kao i kostimograf Snežana Pešić Rajić, Srđan Jovanović dizajner svetla, Dušan Arsikin dizajner zvuka, dok su 3D mapping, holograme i projekcije uradili Matej Bodrušić i Aleksandar Rapajić, uz podršku Kreativnog studija Zepter.
Dvoje glavnih aktera i ostali izvođači su pred sobom imali velike muzičke i glumačke zadatke, koje su ispunili s vrhunskim kvalitetom. U ulozi Keti, možemo reći zvezde Madlenianuma, Branislava Podrumac i Mina Gligorić, dok su Džejmi Žarko Stepanov i Dimitrije Cincar Kostić. Mjuzikl se izvodi u aranžmanu sa Music Theatre International (Europe) Limited: www.mtishows.eu.
Pogledajte još