“Najlepša bašta Novog Sada“: Uz malo truda, volje i ljubavi životni prostor može biti mnogo lepši

Dnevni list “Dnevnik”, Novosadska televizija i kompanija Color Media Communications po treći put organizuju akciju “NAJLEPŠA BAŠTA NOVOG SADA”, u saradnji sa Francuskim institutom u Novom Sadu.

Na naše veliko zadovoljstvo akcija je zaživela i postala tradicija u našem gradu.

Danas vam predstavljamo vrt Ilonke Čubrik iz ulice Franje Štefanovića u Petrovaradinu koja već nekoliko godina unazad uređuje dvorišni prilaz u zgradi u kojoj živi više od 35 godina.

Ilonka je prošle godine bila član našeg žirija, a ove godine je ponovo u takmičarskoj konkurenciji, sa ciljem da pokaže da se uz malo truda, volje i ljubavi životni prostor može učiniti mnogo lepšim i u ovim teškim vremenima. Njene komšije rado joj pomažu finansijski, kako bi mogla da nabavi potrebne sadnice, a neki od njih rado “zasuču rukave” da joj pomognu i fizički, te donesu i na potrebno mesto postave panjeve, korpe i slične stvari koje je Ilonka nabavila.

– Verujte, svako može svoj ulaz makar da očisti i pograbulja, ne možemo čekati na „Gradsko zelenilo”, ti ljudi su pretrpani poslom, a nas ništa ne košta da siđemo i počistimo – navodi naša sagovornica. – Nema ovde mnogo posla, ali redovno sve održavam. Kad ustanem, prođem stazicom do puta, počistim smeće. Tako i ujutru i uveče! Nemam mnogo vremena da sedim u baštici, ali uživam dok radim. Verujte, ja sam na četvrtom spratu i kad podignem roletnu i pogledam dole, meni je srce puno. U stanu nemam tako mnogo cveća, ali volim da nam je lep ulaz, da i ostali uživaju.

Svi sugrađani koji žele da predstave svoju baštu, a da pri tome osvoje i vredne nagrade, prijave mogu slati od 15. aprila do 15. juna 2021., putem mejl adrese: najlepsabasta@gmail.com.

Žiri će, kao i prethodne godine, činiti poznate ličnosti, stručnjaci iz oblasti hortikulture i predstavnici medija.

Pobednike očekuje vredna nagrada, putovanje na produženi vikend za dve osobe.

Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još