BOLNA ISPOVEST PRINCA HARIJA: Mnogo sam pio da sakrijem tugu zbog smrti majke Dajane, plašio sam se da Megan ne završi isto!

Princ Hari, vojvoda od Saseksa, kazao je da je trauma majčine smrti dovela do toga da je alkoholom i drogama maskirao emocije i da ih je uzimao kako bi otupio svoja osećanja.

Hari je imao samo 12 godina kada je Dajana, princeza od Velsa, poginula u avgustu 1997. u automobilskoj nesreći dok su je progonili paparaci u Parizu.

U prve tri epizode Apple TV „The Me You Can’t See“, princ je govorio o traumatičnim uspomenama iz detinjstva, uključujući i trenutak kada su nastale fotografije dok je s bratom, ocem, ujakom i dedom hodao iza Dajaninog tela.

- Za mene je najviše ostao u sećanju zvuk kopita konja - rekao je Hari voditeljki serije Opri Vinfri.

- Bilo je to kao da sam izvan svog tela i samo hodam radeći ono što se od mene očekivalo. Pokazivao sam desetinu osećanja u odnosu na ono što su pokazivali svi ostali – Ovo je bila moja mama – nikad je nisi ni upoznao.

Serija se fokusira na mentalno zdravlje, a Hari je opisao kako je trauma gubitka izazvala teskobu i teške napada panike u dobu od 28 do 32 godine.

- Svaki put kad sam obukao odelo i kravatu, morajući da igram ulogu, pogledao bih se u ogledalo, navukao bezizražajno lice i kazao – idemo.

- Pre nego što sam uopšte izašao iz kuće, oblivao me znoj. Bio sam istovremeno spreman na borbu i beg.

- Bio sam voljan da pijem, bio sam voljan da uzimam drogu, bio sam spreman da pokušam da radim stvari kojima sam ublažio ono što sam osećao.

Rekao je da bi u petak ili subotu uveče popio alkohola koliko se popije za nedelju dana, "ne zato što sam uživao, već zato što sam pokušavao nešto da prikrijem".

Tokom programa vojvoda je takođe kazao kako je potpuno ignorisano kada je njegova supruga Megan bila na pragu samoubistva zbog uznemiravanja na društvenim mrežama.

To navodno ignorisanje bio je jedan od „najvećih razloga“ zbog kojih je par napustio Veliku Britaniju, rekao je Hari.

- Sigurno me sada više niko neće na silu ućutkati - dodao je.

Izvor: rs.n1info.com
Foto: Apple TV-Printscreen/Youtube

Pogledajte još