ZBOG DECE BIH SVE ŽRTVOVALA: Seka Aleksić iskreno o majčinstvu i odgajanju sinova Jakova i Jovana

Folk pevačica Seka Aleksić godinama se borila za potomstvo, a sada je ispričala koliko joj se život promenio otkako je postala majka dva dečaka. Seka je otkrila i kako sa suprugom Veljkom Piljikićem odgaja svoje sinove Jakova i Jovana, sa kakvim se izazovima svaki roditelj svakodnevno sreće, ali i čemu su je naučili njeni naslednici.

Koliko je teško, a koliko lako biti mama?

- Kada postanete mama život vam se totalno promeni, gledate drugačije i pozitivnije na sve stvari oko vas, trudite se da se družite samo sa ljudima koji vam prenose dobru energiju, barem je tako bilo u mom slučaju. Bilo mi je teško da dođem do potomstva, sada je hvala bogu situacija totalno drugačija i uživam kao majka dva dečaka. Nadam se da ću uskoro proširiti svoju porodicu.

Šta svaka mama mora da zna kada je roditeljstvo u pitanju?

- Po mom mišljenju, ključne osobine koje bi morala da poseduje svaka majka su ljubav i nesebično davanje, odatle kreće sve. Trudim se da svojoj porodici pružim bezrezervnu ljubav, mislim da je to divna stvar koju može jedna majka da pruži svojoj porodici.

Šta sve danas majke u Srbiji žrtvuju zbog te najbitnije uloge?

- Zbog svoje dece bih sve žrtvovala, za njih živim, za njih dišem, oni su mi nešto najsvetije. Izazova u roditeljstvu ima mnogo, uvek se trudim da budem prisutna u svakoj situaciji kada je reč odrastanje moje dece.

Kako Veljko i ti vaspitavate sinove?

- Uloga roditelja je veoma teška i odgovorna. Svesna sam da od toga kako sada budemo vaspitavali svoju decu zavisi kakvi ljudi će oni postati kasnije. Veljko i ja smo tradicionalni tipovi i trudimo se da tako i odgajamo decu, da im usadimo prave vrednosti. Treba pustiti decu da budu svoja, ali mi smo tu da ih usmerimo.

Šta za vas predstavlja majčinstvo?

- Za mene majčinstvo znači ljubav, požrtvovanost, nesebično davanje i biti uvek tu za svoju decu i porodicu. Čovek mora da da žrtvu, ukoliko očekuje rezultate. To sam shvatila u pravo vreme i na pravi način. Kod mene ništa nije teško i komplikovano kada je majčinstvo u pitanju, radim sve sa zadovoljstvom i sa puno ljubavi.

Izvor: Alo.rs
Foto: seka_aleksic/Instagram

Pogledajte još