DJ Rolando

Glavni grad dobio je novo mesto za noćni provod. Klub “The Tube” nalazi se na uglu Simine  i  Dobračine. A da ovaj klub ima ozbiljne namere da postane centar kvalitetnog klupskog života dokazuje i odličan set kultnog detroitskog DJ-a, Rolanda.

Nakon zanimljivog i dinamičnog uvoda Gordana Paunovića, DJ Rolando počeo je oko 1. I odmah set provlači kroz razne muzičke pravce – od fanki deonica, preko diska, haus tehna, pa do tvrđeg tehna. Rolando je ugodio svakom muzičkom ukusu, ukratko, DJ koji je tu zbog publike i kojoj se prilagođava.

Sam prostorni koncept kluba je drugačiji od ostalih. Klub je vrlo dugačak, i na samom kraju nalazi se DJ pult. Ništa strašno za onog kome nije bitno ko pušta, i kome DJ ne igra glavnu ulogu u noćnom provodu. Ali, vrlo nezgodno za one koji vole da vide DJ-a “na delu”.  Za fanove, tu je mali podijum, odmah ispred DJ-a. Zbog dužine kluba, stiče se utisak da ste sve vreme u dugačkom hodniku. Sliku o klubu čine velike vinske čaše poređane na DJ pultu. I još jedna scena, dok čekam red ispred toaleta, osećam da me neko sklanja jednim potezom ruke, okrećem se i vidim obezbeđenje koje “krči” put do toaleta jednom našem mlađem političaru.

Ono što je za svaku pohvalu jeste da u klubu nije bilo gužve. A gužve nije bilo zato što već oko ponoći oni koji nisu bili na spisku nisu mogli da uđu. Tj. nisu mogle da se kupe karte.

Prostor je dizajnirao Đorđe Gec, i to mu je prvi projekat pravog kluba. Jasno definisane linije, beton i drvo, po rečima Peppe-a, muzičkog urednika ovog kluba, “pravi berlinski fazon mesta”. U klubu se nalazi i šank od devet metara, a dominira niski sto i podijum za igru dugačak 23 metra. 

Muzički koncept namenjen je ljubiteljima housea, funka, nu jazza, techna i minimala. A za gramofonima će se naći Peppe, Pookie, Coba, Marko Nastić, Dejan Milićević, Goran Starčević, Holywood…

Rolando je rođen u hispano delu Detroita, živeo je pod uticajem latino ritmova i perkusija. Prvi put je došao u kontakt sa techno kulturom slušajući famoznog “Wizarda” aka Jeff Millsa. Preko Jeffa upoznaje “Mad” Mike Banksa, osnivača misteriozne “Underground Resistance” etikete, koja je u muzičkim krugovima poprimila kultni status. Rolando za ovu etiketu izdaje par singlova, od kojih mu EP “Knights of The Jaguar” donosi svetsku slavu i postaje jedan od najprodavanijih singlova ove vrste muzike u svetu. 

Fotografije možete pogledati ovde.

Tekst: Nada Veljković
Foto: Sanja Knežević

Pogledajte još