Digital Fashion Week / Serbia – dan prvi

Serbia Fashion Week i Color Media Communications potpisali su ugovor o pokretanju novog brenda pod imenom: Digital_Fashion_Week/Serbia.

Prva digitalna manifestacija ovog tipa održala se u novembru mesecu 2020. godine i bila je posvećena srpskim dizajnerima kao i gostima iz brojnih stranih zemalja.

Događaj se organizuje u saradnji sa digitalnom platformom International Digital Fashion Week.

Majski Digital_Fashion_Week/Serbia održavamo pod sloganom “Fashion & Art: 5 dana iz 5 muzeja i galerija”.

Tokom pet dana trajanja događaja svi zainteresovani gledaoci upoznaće najpoznatija dela koja se nalaze u 5 odabranih galerija i muzeja, eminentni stručnjaci iz muzeja predstaviće kulturna blaga ili aktuelne izložbe koje se nalaze u ovim ustanovama. Dok će naši najpoznatiji dizajneri inspirisani određenim slikama ili umetnicima deo svojih kolekcija predstaviti upravo u odabranom muzeju ili galeriji u kojem se nalaze slike ili dela umetnika koja su im služila kao inspiracija.

Večeras vam predstavljamo Galeriju Matice srpske u Novom Sadu i aktuelnu izložbu "Identitet(i). Predstave žena u srpskom slikarstvu (1918-1941)" koja se kroz ženske portrete bavi pričom o najrazličitijim identitetima između dva svetska rata. Kroz izložbu će nas provesti Nikola Ivanović, autor izložbe.

Nakon upoznavanja sa aktuelnom izložbom predstaviće se Zaga Marković, modna kreatorka, koja je odabrala Galeriju Matice srpske za izlaganje svoje kolekcije „Ja sam ko sam“ inspirisane likovnom umetnošću i delima koja se nalaze u ovom velelepnom zdanju.

Zemlja partner ovogodišnjeg Digital Fashion Week/Serbia je Egipat, imaćete priliku da vidite prelepe video spotove iz ove zemlje kao i intervju sa Nj. E.  Amr Aljowaily, ambasadorom Egipta u Srbiji koji će nam govoriti o značaju umetnosti i razvoju modne industrije u ovoj zemlji.

Modni dizajneri čije kolekcije se predstavljaju prvog dana Digital Fashion Weeka/Serba su:

AIDARKHAN KALIYEV, KAZAKHSTAN

ALIYA SAGDI, KAZAKHSTAN

DANA ASHIMOVA, KAZAKHSTAN

BRAND LATUHA, KAZAKHSTAN

NURDOS ALIASKAROV, KAZAKHSTAN

FADZIL HADIN, BRUNEI

NATACHA VAN, CAMBODIA

LIN HUI,  CHINA

ALDRI, INDONESIA

DIBYA HODI, INDONESIA

Na kraju svakog Fashion & Art dana svoje mišljenje i stavove sa nama će podeliti Eymeric Francois, potpredsednik Serbia Fashion Weeka i francuski dizajner visoke mode koji će nam govoriti o kolekcijama i dizajnerima čije kreacije smo imali priliku da vidimo.

Pratite nas na Jutjub kanalu  Digital_Fashion_Week/Serbia večeras od 19.00 časova: https://www.youtube.com/watch?v=Y2QKi4hx5Nk

Pogledajte još