Bratz šminkerke

Na početku filma grupa nerazdvojnih prijateljica priprema se za prvi dan srednje škole i jedna drugoj potvrđuju da će zauvek ostati najbolje prijateljice. Ipak, četvorka nikad nije bila izložena pritiscima koje sa sobom donosi pokušaj da se uklopiš u stroga pravila prema kojima se ponašaju pripadnici grupa, kojih je škola prepuna. 

Devojke proširuju vidike upoznajući nove prijatelje i baveći se aktivnostima koje ih zanimaju – Jade se pridružuje naučnoj grupi, Sasha postaje navijačica za školski tim, Cloe se druži sa fudbalerkama. Uskoro počinju da se međusobno udaljavaju. Uz domaće zadatke i društveni život, njihovo međusobno prijateljstvo potisnuto je u drugi plan. 

Upravnik škole, gospodin Dimly (Jon Voight), školom upravlja kao zatvorom. Njegova kćerka Meredith usvojila je isti obrazac ponašanja i želi da ima kontrolu nad svim učenicima, pa ih međusobno deli u različite grupe. Kako priča odmiče, selimo se dve godine u budućnost i vidimo četiri nekad nerazdvojne prijateljice koje jedva da se i pozdravljaju. 

Baš kad se sve čini bezizlaznim, umešaju se zvezde. Cloe nepromišljeno izazove borbu hranom u školskom dvorištu i četiri devojke završe u pritvoru. Na početku se međusobno optužuju za raspad prijateljstva. Yasmin se drži po strani i ne priča mnogo, samo podseti devojke da su njih četiri nekad bile nerazdvojne poput porodice i da su jedna drugu podržavale. Devojke počinju da se prisećaju starih vremena i pokušavaju da otkriju kako to da se njihovo prijateljstvo raspalo. Obećaju jedna drugoj da više neće nikome dozvoliti da ih razdvoji. Zaklinju se da će ujediniti celu školu uz pomoć vere u vlastite sposobnosti, zauzimanja za sebe i za prijatelje te prepoznajući i slaveći različitost. 

Njihov naum nimalo ne olakšava Meredith, koja oseća da gubi kontrolu nad učenicima. Ona počinje da organizuje žurku na kojoj će prijateljstvo nerazdvojne četvorke doći na pravu proveru... 

Kompletnu informaciju pogledajte ovde:

Pogledajte još