Fashion and Art 5 dana iz 5 muzeja i galerija – dan četvrti

Majski Digital_Fashion_Week/Serbia održavamo pod sloganom “Fashion & Art: 5 dana iz 5 muzeja i galerija”.

Tokom pet dana trajanja događaja svi zainteresovani gledaoci upoznaće najpoznatija dela koja se nalaze u 5 odabranih galerija i muzeja, eminentni stručnjaci iz muzeja predstaviće kulturna blaga ili aktuelne izložbe koje se nalaze u ovim ustanovama. Dok će naši najpoznatiji dizajneri inspirisani određenim slikama ili umetnicima deo svojih kolekcija predstaviti upravo u odabranom muzeju ili galeriji u kojem se nalaze slike ili dela umetnika koja su im služila kao inspiracija.

Večeras vam predstavljamo Narodnu muzej u Beogradu

U Narodnom muzeju će se predstaviti aktuelna izložba  "Pod zlatnim i plavim nebom" - grčke ikone od 15. do 19 veka autorke Branke Ivanić, muzejskog savetnika

Modnu kolekciju inspirisanu delima koja se nalaze u Narodnom muzeju u Beogradu predstaviće modna kreator Bata Spasojević.

Dizajneri čije kolekcije se predstavljaju četvrtog dana Digital Fashion Weeka/Serbia su:

PEDRO JUAN GLEZ,  SPAIN

SANJA VELIČKOVIĆ , SLOVENIA

TERRY YEO, SINGAPORE

PIMSIRI NAKSWADI, THAILAND

PITNAPAT, THAILAND

VORRAVUT THO-EI

NUTSCLUB, VIETNAM

PHAM DANG ANH THU, VIETNAM

LENNY AGUSTIN,  INDONESIA

Na kraju svakog Fashion & Art dana svoje mišljenje i stavove sa nama će podeliti Eymeric Francois, potpredsednik Serbia Fashion Weeka i francuski dizajner visoke mode koji će nam govoriti o kolekcijama i dizajnerima čije kreacije smo imali priliku da vidimo.

Pratite nas na Jutjub kanalu  Digital_Fashion_Week/Serbia večeras od 19.00 časova

https://www.youtube.com/watch?v=nvj7EQWNe4I

Pogledajte još