OBOGATITE SVOJU INTIMU: Šest saveta za bolji seksualni život

Portal Life predstavlja šest saveta koji vam mogu biti od koristi kada je reč o poboljšanju vaših performansi u krevetu, kako u vašu korist tako i u korist vašeg partnera. Ako iz meseca u mesec ili čak iz godine u godinu ne dolazi do poboljšanja seksualnog života, najčešći epilog te priče je sporazumni raskid veze.

Međutim, seksualna terapeutkinja Šenon Čavez smatra da to ne mora uvek da bude tako i ističe da brak bez seksa može opstati ako su oba partnera spremna da se žrtvuju, ali da je takođe bitno da pristanu na promene.

Na internet forumima dominiraju priče ljudi koji nisu uspeli da osveže svoj intimni život, ali postoje i one uspešne priče. Žene i muškarci najpre treba da pokažu spremnost za rešavanje ovog problema.

1. Posetite seksualnog terapeuta

Postoji puno parova koji su se nakon brojnih alternativa ipak odlučili za posetu seksualnom terapeutu. Oni sa stručne strane mogu da daju korisne savete paru koji ima probleme, a takođe, možete da odete i do seksualnih edukatora, kojih je sve više, a koji vam mogu dati predloge kako da obogatite svoju intimu.

2. Ispunjavanje seksualnih fantazija

Još jedan vrlo koristan savet jeste da pokušate da ispunite seksualne maštarije svog partnera. Iako određeni broj žena i muškaraca ima zaista "lude" seksualne prohteve, bar pokušajte da im udovoljite one stvari koje ste u stanju da izvedete.

3. Zauzmite se za sebe

Sve je više onih, posebno žena, koji nastoje da u krevetu zadovolje potrebe svog partnera, pri čemu najčešće zanemaruju sebe. To je u načelu pogrešan stav s obzirom na to da u ovom slučaju nećete nikad biti srećni. Recite svom partneru da želite i vi da budete zadovoljeni i da u tome nema ništa pogrešno.

4. Razgovarajte s partnerom

Trebalo bi da imate intenzivnu komunakciju s partnerom ako želite da vaš seksualni život bude ispunjen. Morate da imate na umu činjenicu da je dobra komunikacija vrlo bitan preduslov za sve pozitivne procese u vašem životu.

5. Muškarcima je seks izuzetno važan

Mnoge žene rekle su da im se intimni život vrtoglavno promenio nabolje nakon što su shvatile kako je njihovim momcima ili muževima seks izuzetno važna karika u životu.

6. Planiranje odnosa

Ako unapred zakažete da ćete imati seks tri puta mesečno, držite se tog rasporeda i budite istrajni u ispunjavanju tog segmenta svojih mesečnih obaveza. Na taj način žene i muškarci su naučili kako da budu odgovorni prema svom partneru.

Izvor: Prva.rs/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još