Telefoni za šumadijska sela

Ekipe Telekoma Srbije počele su juče da aktiviraju prve bežične fiksne telefone u nekoliko šumadijskih sela, što je korisnike koštalo po 10.000 dinara. Direktor sektora usluga Telekoma u Kragujevcu Zoran Kipić rekao je da će bežičnu fiksnu telefoniju tokom dana dobiti žitelji podrudničkih sela Ljuljaci, Kamenica, Veliki Šenj, Mala Vrbica, Pajazitovo, Ugljarevac i Kneževac. 

- Bežična fiksna telefonija namenjena je, pre svega, seoskom području, gde je veoma skupo i gotovo nemoguće razvlačiti kablove zbog jednog ili nekoliko telefonskih brojeva i gde se zbog razuđenosti domaćinstava na priključak čeka nekoliko godina - objasnio je on. Kipić je rekao da je u prvoj fazi postavljeno osam baznih stanica koje omogućavaju priključenje više od 9.000 korisnika, dok će u sve tri faze u centralnoj Srbiji biti postavljeno 60 baznih stanica, s mogućnošću 30.000 priključaka na fiksnu telefoniju. 

- Interesovanje je veliko i za mesec dana primili smo više od 6.000 zahteva - dodao je on i za danas najavio aktiviranje bežičnih telefona u opštini Stragari, a dan kasnije u Natalincima kod Topole. Naglasivši da će do kraja januara ove godine svi koji su podneli zahtev imati bežične fiksne telefone, Kipić je precizirao da je u cenu od 10.000 dinara uračunat telefonski aparat, s tim da je pretplata 78 dinara, kao i za klasičan priključak, a za sve je ista i cena impulsa i ostalih usluga Telekoma Srbija. 

(Tanjug)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.