Malo Albanaca će glasati

BUJANOVAC, 15. januar 2008. (FoNet) - Predsednik opštine Bujanovac, Nagip Arifi, rekao je danas FoNetu da će možda simboličan broj Albanaca sa juga Srbije glasati na predsedničkim izborima 20.januara.

"S obzirom da su sve ostale albanske stranke, sem Partije demokratskog delovanja (PDD), pozvale na bojkot izbora ne verujem da će Albanci u nekom većem broju izaći na izbore", rekao je Arifi.

On je podsetio da je PDD zauzela stav da neće izaći na izbore, ali da neće govoriti gradjanima da li treba i za koga treba da glasaju.

"Nijedan predsednički kandidat nije izneo svoje rešenje problema u Preševskoj dolini, pa naša stranka zato smatra da ne treba izlaziti na izbore, ali i ostavlja gradjanima da sami odluče da li će ili neće glasati", rekao je Arifi.

Prema njegovim rečima, posle drugog kruga izbora, PDD ponovo će zauzeti stav "da li ima potrebe da se opredeli za nekog kandidata".

Upitan koji kandidat bi mogao da dobije čak i taj mali broj glasova Arifi je odgovorio da to "može biti Čedomir Jovanović, a može i kandidat madjarske nacionalne zajednice".

"Ovi ostali nisu ni zainteresovani za situaciju u Preševskoj dolini", ocenio je on.

Pogledajte još