IGRA BOJA: Idealni ajlajner za svaku nijansu očiju

Saznajte koja nijansa ajlajner pristaje vašoj boji očiju. I dok je crni ajlajner prava klasika, ne morate da se ograničite samo na ovu nijansu. Izaberite idealni ajlajner za svoju boju očiju.

Zašto se ne biste poigrali i s plavim, zelenim ili ljubičastim linijama? U nastavku vam otkrivamo koji ajlajner pristaje određenoj boji očiju.

Ajlajner za vašu boju očiju:

Smeđe oči

Ukoliko imate smeđe oči, imate sreće, jer se najlakše kombinuju s različitim nijansama. Pored crnog, možete birati plave, bordo, zelene, sive ili pak indigo nijanse. Kontrastne boje će najbolje naglasiti vaše smeđe oči.

Zeleno-smeđe oči

Kombinacija zeleno-smeđih nijansi, kada su oči u pitanju, savršeno se slaže sa svim zelenim tonovima. Uz to, možete koristiti i čokoladnu boju, pa čak i metalik ajlajner, a dobro će vam pristajati i bronzane i zlatne nijanse.

Plave oči

Bogate, tople boje idealne su za žene s plavim očima. Birajte one nijanse koje imaju narandžaste podtonove, poput zlatne i prljavožute. Isto tako, plavim očima dobro pristaju metalik nijanse, terakota i topla braon boja.

Zelene oči

Ukoliko želite da zaista istaknete svoje zelene oči, isprobajte crveni ajlajner. Crvena i zelena su sušta suprotnost i zato se savršeno kombinuju. Ipak, ukoliko ne volite crvenu boju, birajte rozikaste nijanse, a dobro će vam pristajati i bronzana, mahagoni i smeđa boja.

Šminkanje očiju

Pored same nijanse ajlajnera, razmislite o tome da promenite i nijanse senki za oči. Crni ajlajner, kako smo već rekli, pristaje svima, a razmislite o tome da ga kombinujete s odgovarajućim senkama.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još