"Žene žive i na selu": Dragana Amidžić - Bukovčani su pokazali da imaju veliko i humano srce!

Treća tribina “Žene žive i na selu” održana je u subotu 26. juna u Bukovcu, malom mestu na severnim obroncima Fruške gore gde su nas u sklopu kampanje “Žene žive i na selu” ugostile žene iz ovog vojvođanskog sela i približile nam svoj rad i aktivnosti, kao i kulturu, običaje i folklor ovog kraja.

Na tribini su učestvovale:

- Dragana Amidžić, članica KUD "Milica Stojadinović - Srpkinja"
- Ljiljana Gubić, članica KUD "Milica Stojadinović - Srpkinja"
- Lela Dimitrijević, penzionerka
- Tijana Dakić, dizajnerka nameštaja
- Jasmina Kozarov, slikarka
- Ranka Srdić Milić, organizatorka Zavičajnog zbora – Kosidba

Dragana Amidžić važi za ženu koja je uvek spremna drugima da pomogne i za nju mnogi kažu da “ima srce veliko kao Fruška gora”.

“Sa humanitarnim akcijama počeli smo prošle godine, kada smo sašili preko 5.000 maski i delili ih, ne samo u Bukovcu, nego gde god je postojala potreba. Nakon toga, došla sam na ideju da organizujem humanitarni bazar za malu Lanu Jovanović, a potom i za drugu decu kojoj je pomoć potrebna. Odziv je bio fantastičan, svi su želeli da se uključe i pomognu koliko mogu. Oduševili su me moji Bukovčani, koji su pokazali da imaju veliko i humano srce”, naglašava Dragana.

“Najavila bih jedan takav humanitarni turnir koji organizujemo u Bukovcu, u nedelju, 4. jula za dva predivna dečaka, Strahinju i Stefana, kojima je naša pomoć potrebna. Pozivam sve ljude velikog srca, ne samo Bukovčane, da se prijave, uplate kotizaciju i dođu da odigramo koju partiju fudbala, uz mnogo smeha i zabave. Pozvane su i pripadnice lepšeg pola. Pomozimo ovim dečacima da što pre sakupe novac potreban za dalje lečenje”, Istakla je Dragana.

Kampanja "Žene žive i na selu" koja za cilj ima osnaživanje žena iz seoskih sredina Srbije, počela je 2019. godine statusnom konferencijom u Domu Narodne skupštine Republike Srbije u Beogradu.

Tokom 2019. i 2020. godine održali smo ukupno 18 tribina. Razgovarali smo sa ženama u Novom Žedniku, Banatskom Velikom Selu, Gamzigradu, Lučici, Gornjoj Trepči, Begeču, Sremskoj Mitrovici, Kucuri, Novom Pazaru, Staroj Pazovi, Baču, Boki, Bačkom Jarku, Kobilju, Ravnom Selu, Aleksandrovu i Surduku.

Prethodno ove godine sa kampanjom "Žene žive i na selu" obišli smo Mladenovo u opštini Bačka Palanka i Elemir u opštini Zrenjanin.

Kampanju "Žene žive i na selu" organizuju, Udruženje građana HBO Color Media Events i Centar za lokalnu demokratiju, pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u saradnji sa Color Media Communications, i uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, AMS Osiguranja i POŠTE Srbije.

Pogledajte još