NOVI PRISTUP MODI: U trendu je "kapsula" odevanje

"Kapsula" odevanje postalo je neverovatno popularno, ne samo zbog pristupa modi, već i zbog održivosti.

Kapsula odevanje, modna kapsula ili orman s kapsulom, sve su to nazivi za pokret koji se zalaže za minimalizovanje odeće u ormanu, a samim tim, podržava se i održivost.

Kapsula odevanje: Kako funkcioniše?

U pitanju je kreiranje kapsula, koje uključuju od šest do 12 komada odeće (ne računajući obuću i dodatke, poput aseosara, torbi i sl.). A ono što je najvažnije jeste da se svi komadi savršeno kombinuju jedan s drugim.

Zahvaljujući kombinacijama, možete dobiti do 15 različitih odevnih varijanti - što je sasvim dovoljno da dve sedmice ne ponovite odevnu kombinaciju!

Glavne prednosti su ušteda vremena prilikom planiranja odevne kombinacije, ušteda prostora i ušteda novca!

Kako se oblačiti na ovaj način?

1. korak: Pregledajte orman

Izbacite sve odevne komade koji su vam mali, veliki, demode ili ih prosto više ne nosite. Zatim, rasporedite odeću po sezonama (jesen, zima, proleće, leto).

2. korak: Stvaranje kapsula

Odredite odevne kombinacije za posao, izlazak, odlazak u prirodu, odeću za kućnu varijantu i sl. Možete praviti spisak odeće i tako uklapati kombinacije.

Spremni ste

Kada ste osmislili odevne kombinacije za svaku sezonu i priliku, odvojte one koje ćete nositi sada, a ostatak spakujte. I to je to - savladali ste veštinu kapsula odevanja.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još