Ulemeku i još trojici po 40 godina zatvora

BEOGRAD, 18. januara 2008. (Beta) - Pripadnici zemunskog klana Milorad Ulemenk Legija, Miloš Simović, Vladimir Milosavljević i Sretko Kalinić osuđeni su u petak pred Specijalnim sudom na po 40 godina zatvora za više ubistava, otmica i teroristički napad.

Presudom Veća kojim je predsedavao sudija Milimir Lukić na po 35 godina zatvora osuđeni su Aleksandar Simović, Nikola Bajić i Đorđe Slavković, dok je Milan Jurišić Juriško osuđen na 34 godine, a Milan Glišović koji je u bekstvu na 32 godine.

Milan Jurišić Jure i Dušan Krsmanović osuđeni su na po 20 godina zatvora, Darko Milićević na 13 godina, Selman Hamidović i Milomir Kaličanin na po deset godina, a Dalibor Nišavić 9,5 godina zatvora.

Slobodan Pažin je oslobođen optužbe za zločinačko udruživanje, a osuđen je na 7,5 godina zatvora za pomaganje učiniocu posle krivičnog dela i neprijavljivanje počinioca.

Saša Petrović, Dragan Miladinović Gagec, Milan Jovanović, Milan Drča i Darko Milić osuđeni su na po pet godina zatvora, Bojan Dolić i Srećko Trajković na po 4,5 goidine, a Slobodan Kovčić na četiri godine zatvora.

Toni Gavrić i Predrag Maletić osuđeni su na po tri godine zatvora.

Ninoslav Konstatinović koji je u bekstvu i Nenad Opačić oslobođeni su optužbe zbog zastarelosti. Optužbe su oslobođeni i Aleksandar Zdravković i Dejan Ranđelović, koji je takođe u bekstvu.

Sudsko veće je ranije oslobodilo optužbe svedoke saradnike Ljubišu Buhu, Miladina Suvajdžića i Dejana Milenkovića.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.