U susret novoj pismenosti – onlajn događaj

Posvećenost temi medijske pismenosti je važna za celu zajednicu.  Zbog toga Propulsion u saradnji sa Nacionalnom akademijom za javnu upravu i USAID Serbia uz podršku Color Media Communications 30. juna sa početkom od 9.00 časova organizuje onlajn događaj ”U susret novoj pismenosti”.

Događaj možete pratiti na Jutjub kanalu Nacionalne akademije za javnu upravu ili Fejsbuk stranici Propulsion.

Događaj će okupiti najprominentnije predstavnike i predstavnice iz nadležnih institucija i javne uprave, koji će iz svog ugla i svoje ekspertize govoriti o temama medijske pismenosti. Od učesnika događaja moći ćete da čujete o važnim aspektima medijske pismenosti, te njene uvezanosti sa modernim izazovima, kao i da po prvi put dobijete uvid u priručnik i obuku medijske pismenosti za javnu upravu, rezultate istraživanja o nivou medijske pismenosti među službenicima javne uprave i lokalne samouprave, kao i detalje o mentorskom programu u okviru koga će se u narednom periodu sa odabranim institucijama razviti akcioni planovi primene medijske pismenosti u njihovom svakodnevnom radu.

U okviru uvodnih obraćanja na događaju ćete moći da čujete Mariju Obradović, ministarku državne uprave i lokalne samouprave, Slavicu Trifunović, pomoćnicu ministarke za informisanje i medije Ministartva kulture i informisanja, Dejana S. Miletića, v.d. direktora Nacionalne akademije za javna upravu, i Darka Sokovića, direktora programa Nova pismenost.

Na panel diskusiji ”Šampioni medijske pismenosti” saznaćete nešto o više o priručnicima i obukama medijske pismenosti za javnu upravu i planiranom mentorskom radu sa odabranim institucijama. Moderatorka i novinarka Živana Šaponja Ilić razgovaraće sa Jelenom Parezanović, posebnom savetnicom ministra za odnose sa javnošću i komunikacije u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Sašom Mirkovićem, senior ekspertom za medijsku i informacionu pismenost i autorom priručnika, Jovanom Važić, rukovoditeljkom Grupe za komunikaciju i koordinaciju Nacionalne akademije za javnu upravu i Goranom Zarićem, menadžerom programa Nova pismenost.

U delu programa ”Data Driven Action: Predstavljanje razultata istraživanja” moći ćete da čujete Slađanu Komatinu, istraživačicu, CeSID i Snežanu Abramović, rukovoditeljku Grupe za utvrđivanje potreba za stručnim usavršavanjem koje će predstaviti najnovije rezultate istraživanja o medijskoj pismenosti i govoriće o tome kako da ih iskoristimo za dalje usavršavanje obuka.

Detaljnu agendu možete pogledati na linku: http://communications.rs/ususretnovojpismenosti/

Događaj možete da pratite 30. juna od 9.00 časova putem linka: https://youtu.be/iJTPEAd1dyw!

Pogledajte još