LION'S RUN U BEOGRADU: Skupoceni četvorotočkaši "grmeli" ulicama srpske prestonice

Beograd je prošle nedelje bio centar luksuza, egzotike i prestiža kada su ulicama "grmeli" najskuplji svetski četvorotočkaši mamivši znatiželjne poglede.

Naš glavni grad je na jedan dan bio domaćin jedinstvenog automobilskog događaja u organizaciji Lion's Run-a iz Nemačke i svoje ulice otvorio za ekskluzivne automobile poput Ferrari SF90 Stradale, Lamborghini Huracan Evo, Pagani, Bugatti Veyron, Koenigsegg Agera, kao i neizbežan Aston Martin DB11 racing.

Iako retko kad imamo priliku da ovakve skupocene automobile vidimo na našim ulicama, hiljade ljubitelja superautomobila uživalo je prošlog utorka na Vračaru, ispred hotela SAINT TEN u jedinstvenom događaju, zbog kog je Ulica Svetog Save, od raskrsnice sa Knjeginje Zorke do Slavije, bila zatvorena za saobraćaj na jedan dan. Posetioci, među kojima je pored omladine bilo onih koji su došli iz raznih krajeva naše države i inostranstva, okupili su se na Slaviji kako bi uživali u zvukovima automobila, koje su ranije viđali samo na filmu, slikama i snimcima.

Organizatori skupa Sven Salomon i Rodžer Štajninger pre dolaska napomenuli su da je Beograd savršena lokacija za ovakav događaj.

- Srbija je zemlja koja neprestano napreduje i razvija se u svim aspektima, bilo da se radi o ekonomiji, turizmu ili kulturi. Svrha našeg osmogodišnjeg poslovanja je da klijentima omogućimo da se dobro provedu putujući sa nama i time povežu kontakte u ekonomiji, biznisu i politici – izjavili su organizatori ističući da je samim tim i odluka da borave baš u srcu Beograda, u hotelu SAINT TEN, bila logičan izbor te da ih je privukla intimna i profesionalna atmosfera hotela.

Miroslav Micić, vlasnik hotela SAINT TEN, koji je i sam imao prilike da se provoza luksuznim automobilom, nije mogao da sakrije zadovoljstvo što je baš njegov hotel bio deo ovakvog spektakla o kojem će se još dugo pričati.

- Organizacija poklanja puno pažnje personalizovanom servisu, vrhunskoj usluzi, te luksuznom i konfornom enterijeru, zbog čega je SAINT TEN kao član Small Luxury Boutique Hotels grupacije bio sasvim prirodan izbor Lion's Run-a – napominje Micić dodajući da je SAINT TEN postao jedan od simbola Vračara i Beograda zbog bogate i ineteresantne istorije mesta na kojem je izgrađen.

Zanimljivo je da je staru kuću u ulici Svetog Save 10, na čijem se mestu danas nalazi hotel, sagradio poznati arhitekta Stojan Veljković 1929. godine, te da se delovi njegovog prepoznatljivog arhitektonskog izraza u kombinaciji sa masonskim simbolima i danas mogu videti na fasadi hotela. Pored očaravajuće arhitekture i čuvene porodične tradicije duge skoro jedan vek, ova lokacija prepuna je simbolike i značenja.

- Svetog Save 10, u staroj Jugoslaviji vezivana je za razne intrige, ali i luksuz i brze automobile. Sporazuma Cvetković – Maček potpisan je baš na ovom mestu, a u njemu je učestvovao i Duško Popov, kao agent engleske tajne obaveštajne službe MI6. Svi znamo da je Popov poslužio Ijanu Flemingu kao insipracija za kreiranje lika Džejms Bonda, za kojeg se pored dobrih žena, mistike i akcije, vezuju i skupoceni automobili, čije smo savremenije verzije imali prilike da vidimo baš ispred našeg hotela – zaključuje Micić.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Promo

Pogledajte još