PREMIJERA NA JESEN: Završeno snimanja igrano-dokumentarne TV serije "Branilac"

Danas se, nakon pedeset snimajućih dana, završava snimanje RTS-ove televizijske serije "Branilac", koji je za RTS realizovala izvršna produkcija "Up&Up". Serija sadrži devet celovečernjih epizoda koje obrađuju šest različitih slučajeva ubistava u kojima su branioci bili veliki jugoslovenski advokati: Filota Fila, Veljko Guberina, Slobodan Subotić i Toma Fila.

Ovaj igrano-dokumentarni serijal rađen je prema dramatizacijama istinitih događaja koji su se odigrali u periodu od 1955. do 1975. godine. U pitanju su vanvremenske priče o ljudskim sudbinama, njihovim slabostima i profesiji koja nosi zakletvu da brani čoveka, ali ne i delo koje je učinjeno.

"Branilac" je serija koja u sebi sadrži dramske rekonstrukcije okolnosti koje su dovodile do zločina kao i rekonstrukcije samih ubistava. Ova serija poseduje elemente drame i trilera, ali daje i prikaze sudskih sporova koji lagano otkrivaju okolnosti pod kojima su se zločini odigrali.

Najveći deo snimanja odvijao se na teritoriji opštine Ub, a snimalo se i na lokacijama u Beogradu, Valjevu i Pančevu.

U ulogama četvorice advokata "branilaca" pojavljuju se Nenad Jezdić, Tihomir Stanić, Nebojša Dugalić i Ðorđe Marković, a značajne role u seriji ostvarili su i Aleksandar Ðurica, Marko Živić, Nikolina Friganović, Aleksandar Stojković, Mišo Obradović, Jelena Ðokić, Mladen Sovilj, Nebojša Milovanović, Tanja Pjevac, Marko Vasiljević, Anja Pavićević, Milica Mihajlović, Andrej Šepetkovski, Milena Predić, Jovana Gavrilović, Jelena Gavrilović, Dubravka Kovjanić, Ivana Zečević, Rade Marković, Milan - Caci Mihailović, Nenad - Cile Ilić, Bojan Perić, Novak Bilbija i Maja Lukić.

Rediteljka serije je Jelena Svetličić, scenaristi su Vladimir Mančić i Biljana Maksić, direktor fotografije Gojko Despotović, scenograf Milan Jevtović, kostimografkinje Jovana Gregorić i Nataša Živković kompozitor i tekstopisci špice Mirko i Snežana Vukomanović, šminkerka Nina Bašić, a montažer Tomislav Radovanović. Urednik serije je Marko Novaković.

Premijera televizijske serije "Branilac" očekuje nas na Radio-televiziji Srbije od jeseni 2021. godine.

Izvor: RTS
Foto: Promo

Pogledajte još