SEDAM ČINJENICA NA KOJE ŽENE ZABORAVLJAJU: Šta muškarci zaista žele u ljubavnoj vezi?

Ne postoje dve iste osobe. Svi smo jedinstveni i različiti na neki poseban način. Međutim, postoji mnogo stvari zbog kojih su muškarci i žene značajno različitiji nego što se to može očekivati. Zbog toga muškarac i žena još uvek mogu da prođu kroz razdoblja nesporazuma – uprkos dugogodišnjem zajedničkom životu.

Postoji mnogo članaka koji otkrivaju i savetuju šta muškarci zaista traže u vezi. I možda ste već čitali takve članke, ali, takođe je vrlo verovatno da se puno tih informacija nije zadržalo u vašem sećanju. Zapravo, postoji mnogo činjenica o muškarcima koje žene često zaboravljaju, posebno kada se opuste uz nekog muškarca.

Ako želite da vaš partner ostane srećan, setite se sledećih stvari:

1. Muškarcu su i dalje potrebni prostor i privatnost

Samo zato što ste vas dvoje u ljubavnoj vezi ne znači da će on hteti da provodi sve svoje vreme s vama. Još uvek su mu potrebni njegov slobodni prostor i vreme. Želi da održi svoju individualnost i radi stvari koje želi da radi – u svoje slobodno vreme.

2. On ne želi uvek da bude onaj koji preuzima inicijativu

Kad se treba potruditi u vezi, on će biti spreman da učini svoj deo. Ako vas zaista voli, neće se bojati da pokaže inicijativu u vezi. Ali neće hteti da bude onaj koji to radi sve vreme. Želi da bude s devojkom koja ume da pokaže inicijativu i trud.

3. Nisu svi muškarci varalice

Možda mislite da je u redu da ga špijunirate i kontrolišete, jer se bojite da ćete ga izgubiti zbog druge žene. Možda mislite da je plemenito od vas da se tako čvrsto držite za njega. Ali, istina je da to njemu nije baš OK. Vređa ga ako mu ne verujete dovoljno da mu dozvolite da bude onakav kakav jeste. Ne želi da bude sa ženom koja stalno pretpostavlja da će je prevariti čim mu se ukaže prilika.

4. Ne odgovara na nerazumna očekivanja

On shvata da ćete imati određene standarde i očekivanja u vezi. Zapravo, on će poštovati vaše želje. Međutim, neće udovoljiti nijednoj ženi koja ima nerazumna očekivanja. Pokušaće da da sve od sebe kako bi vam pomogao, ali morate da znate da se neće ubiti kako bi postigao (vaše) nerazumne standarde. I dalje želi da budete strpljivi i razumni s njim.

5. Želi da cenite njegov trud

Možda mislite da mu zapravo uopšte nije važno da li kažete hvala ili ne – ali jeste. Mnoge žene misle da su muškarci obično oni koji ne žele da ulažu napore u vezu, ali to je prilično daleko od istine. Muškarci će uvek biti spremni da se potrude. Oni jednostavno ne žele da se potrude ako žena ne potvrđuje ili ceni taj trud. Uvek će biti osetljiv na zahvalnost.

6. Muškarci bolje reaguju na žene koje poštuju same sebe

Uvek će mnogo bolje reagovati na ženu koja zna da ceni samu sebe. Ako ne možete da mu pokažete kakav tretman zaslužujete, neće biti stvarno motivisan da vas tretira na taj način. Ako mu pokažete da ste puna samoljublja, da brinete o sebi i da ste puni samopoštovanja, onda ga u osnovi podučavate o tome kakve standarde imate i kako želite da budete tretirani u vezi.

7. Ne želi da ga menjate

Ili ga volite zbog toga ko je – ili ga ostavite na miru! On neće hteti da bude s nekim ko mu ne daje osećaj da je voljen i prihvaćen. On će samo hteti da bude s devojkom koja ga voli jako i bezuslovno – onakvog kakav zapravo i jeste. Ako mislite da možete da ga promenite, nemate pojma – i u tom slučaju neće želeti da ima bilo šta s vama.

Izvor: Miss7.24sata.hr
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još