VREME JE ZA ODMOR: Kako se pakuju horoskopski znaci i šta nose na put?

Zvezde otkrivaju ko se pakuje 15 minuta, a ko ima najmanji kofer.

Ovan

Na prvom mestu je kofer i to crveni! Ovan ko Ovan mora da bude upečatljiv. Pošto je stalno u obavezama jer radi sto stvari, za pakovanje mu ostaje malo vremena. Za razliku od drugih on tada nije nervozan, ima energiju i to je pakovanje gotovo za 15 minuta. Već je u glavi osmislio šta mu treba, ako i zaboravi nešto - nije strašno. Ovan uvek nosi naočare za sunce, šešir ili kačket, dobru knjigu za plažu i kupaći u jarkoj boji.

Bik

Njegovo pakovanje je unapred osmišljeno. Nosi dosta drangulija sa sobom. Obavezno i neki recept za divan lagani letnji voćni kolač. Pored toga obavezna je ležaljka za plažu jer Bik voli konfor. Obavezno su spakovani ukusni sendviči i lep kolač za put. Obavezna je i ešarpa i gomila kozmetike kao i nakit za plažu koji će se uklopiti sa kupaćim kostimom.

Blizanci

Priča, priča i samo priča, šta poneti, kada se spakovati itd. I naravno sve se radi u minut do 12 jer je sve na rečima kod Blizanca, dok praktični deo izostaje. Kada krene pakovanje poseban mini kofer je predviđen za gomilu literature, papira, olovaka itd. Blizanci stalo nešto pišu, zapisuju, čitaju. NJegov odmor nikako nije statičan već je osmišljen tako da se hotel menja na nekoliko dana.

Rak

Voli odmor, ali mu ne prija osećaj što napušta svoj stan i zbog toga nosi bukvalno gomilu stvari kako bi imao sve što mu daje utisak kao da je u svom domu. Gomile stvari, krema, kozmetike, odevnih kombinacija koje sigurno neće postići sve da iznese. Glavni problem je da li je nešto zaboravio!

Lav

Kao i sve kod Lava i proces pakovanja je glamurozan. Tu je najbolji i najkvalitetniji kofer. Najlepše toalete, sandale, cipele, japanke i espadrile. Kupaći zauzima posebno mesto jer ih ima minimum šest. Naravno, sve mu savršeno stoji. Šminka, kozmetika, parfemi... U svakom slučaju kada vidite osobu sa tri poveća kofera budite sigurni da je Lav u pitanju.

Devica

Njeno putovanje je u "eksel tabeli". Mesecima unapred napravljen je spisak na koji se uvek nešto dodaje. Kada dođe dan za put Devica je savšeno spakovana. Nema šanse da je nešto zaboravila i još je sigurno ponela i za druge u slučaju ako su oni nešto zaboravili. Maestralna je u organizaciji. Stvari su savršeno oprane, ispeglane i spakovane. Ono što Devica nosi pored osnovnih stvari je pegla.

Vaga

Vaga pakuje minimum dva kofera. Kozmetika je najbitnija. Ona sigurno zauzima jedan kofer. Ne žuri kada je pakovanje u pitanju. Ona to radi na suptilan način. Podeli stvari za plažu, za preko dana, i za uveče. Više pari obuće je obavezno. Pre toga je otišla na tretaman tela i lica i naravno sa besprekornom frizurom kreće na put.

Škorpija

Njeno putovanje i odnos prema putovanju i samo pakovanje je najpragmatičnije. Njoj je potreban jedan omanji kofer, jedan kupaći, peškir za plažu, nekoliko haljina i odlična kriminalistička knjiga. I ona je spremna. Škorpija obožava sunce, udaljen plaže (uvale) gde nema mnogo ljudi. Od jutra do mraka ona je na plaži, sunča se i skuplja energiju.

Strelac

On se ne pakuje jer je uvek delimično spakovan. Otvara kofer u kome je već dosta potrebnih stvari sa prethodnog putovanja, a onda doda samo ono što je neophodno i spreman je. Noć pred putovanje verovatno neće spavati od uzbuđenja. Gleda mape mesta, osmišljava na koju plažu otići, gde je najbolja žurka i gde ima najviše mladog sveta.

Jarac

Smireno pristupa pakovanju. Realno i pragmatično donosi odluku šta je potrebno spakovati. Nije baš kao Devica, ali je dosta sličan. Njegova tabela je u njegovoj glavi. Voli svedenije stvari kao i kupaće. Tačno izračuna koliko mu je potrebno odevnih kombinacija, ne nosi svoje skupe i kvalitetne stvari jer ide na odmor i želi da izađe iz svoje "stroge" uniforme.

Vodolija

Ona i ne nosi kofer jer će tamo gde ide kupiti sve! Šalu na stranu, Vodolija zaista nije opterećena pakovanjem. Ona bukvalno nosi nekoliko stvari koje stanu u mali ručni kofer za avion. Ono što sigurno nosi je naučni rad koji će na moru nastaviti da piše, lap top, punjač i kremu za sunčanje.

Ribe

Njena duša jednako je more. Ribe zaista nisu zahtevne kada su more i odmor u pitanju. Nije joj bitno gde ide, sa kim i da li smeštaj luksuzan. Njoj je bitno da ima mir, da je krevet udoban i voli kada smeštaj ima bazen. Od stvari nosi samo ono što je stvarno bitno, jedino što se može izdvojiti je veća količina divnih lepršavih letnjih haljina, nekoliko divnih šešira i velike naočare za sunce.

Izvor: Magazin.novosti.rs/Mlečni put
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.