ISPEGLAJTE PODVALJAK VEŽBAMA: Mjuing - sve popularnija tehnika konturisanja lica

Da li ste čuli za mjuing? Mjuing (engl. "mewing") je tehnika držanja jezika pomoću koje nam vilica izgleda zategnutije, a sve je popularnija na društvenim mrežama.

Šta je mjuing?

Ova praksa dobila je naziv po svom osnivaču, Džonu Mjuu, ortodontu iz Velike Britanije. On je, naime, verovao da deca mogu da izravnaju zube i da stvore bolje navike disanja uz pomoć ove tehnike.

Godinama, Džon je pacijentima predlagao facijalne i oralne vežbe i položaje, kako bi se ispravila vilična kost i oblik lica. A sada, mjuing je sve popularniji i na TikToku.

Kako se izvodi mjuing?

U osnovi, potrebno je da jezikom dodirujte gornju usnu duplju (zadnji deo tvrdog nepca). Cilj je da se stvori mesto u usnoj duplji kako bi se zubi pravilno rasporedili, a osoba počinje pravilnije i da diše.

Iako ova tehnika nije nikakva novost, odnedavno influenseri su počeli da koriste mjuing kako bi konturisali liniju brade, te "neutralisali" podvaljak.

Da li mjuing zaista deluje?

Stručnjaci su saglasni da bilo kakve vežbe facijalnih mišića mogu da promene izgled lica, ali samo na određen vremenski period. S druge strane, ukoliko se radi pogrešno, ova tehnika može da izazove bol u vratu i usnoj duplji.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još