OSAM EFIKASNIH METODA: Oslobodite se celulita i izgleda narandžine kore na prirodan način

Ako je neaktivnost poslednjih meseci učinila da vam se koža opusti, evo kako prirodno možete da rešite problem.

Celulit predstavlja problem kod skoro 93 odsto žena, a iako stručnjaci tvrde da ga se ne možete u potpunosti osloboditi, smatraju da donekle možete poboljšati njegov vizuelni izgled.

Neke navike pospešuju stvaranje celulita, a ovih osam saveta, pomoći će vam da ga se polako oslobodite i budete zadovoljni svojim telom.

1. Ostavite pušenje

Pored toga što je jedan od najvećih faktora rizika da se razbolite od bolesti opasnih po život, pokazalo se da duvanski dim smanjuje krvotok i slabi kolagen, tako da vezivna tkiva mogu lakše da se oštete, a samim tim znači i da će se pojaviti i celulit.

2. Unosite dovoljno vode u organizam

Unos tečnosti i unos namirnica koje su obogaćene vodom (paradajz, krastavac, paprika) pomaže u održavanju kože i vezivnog tkiva jakim, što automatski dovodi do smanjene pojave celulita.

3. Koristite topli i hladni tuš

Naizmenično korišćenje toplog i hladnog tuša na vašim nogama, sužavaju i povećavaju vaše krvne sudove, stvarajući snažan fekat i pumpanja krvnih sudova. Sama koža reaguje na potpuno isti način, a celokupni metabolizam se pojačava hladnom vodom, što se naziva termogeneza. Potrebno je da 30 sekundi do dva minuta neizmenično masirate svoje noge, toplom i hladnom vodom. Proces ponovite pet puta.

4. Izbacite šećer

Šećer je jedan od glavnih uzroka celulita. Preveliki unos slatkih pića ili slatkiša, može dovesti do preranog starenja ili propadanja kože.

5. Budite aktivni

Neaktvnost je glavni uzrok labave kože. Ako vreme provodite uglavnom u sedećem položaju, ustanite na svakih sat vremena i malo prošetajte. Ne postoje posebne vežbe za celulit, ali bilo kakvim vežbanjem, stvara se i veći broj otkucaja srca koje sagoreva kalorije, tako da će to pomoći da smanjite celulit.

6. Kafa bez kofeina

Polifenoli u kafi ili čaju su efikasni protiv celuluta. Ukoliko se odlučite za ovu opciju, možete da je pijete koliko želite, a samim tim i pospešićete smanjenje celulita.

7. Jedite pomorandžu, limun i grejfrut

Iako koža ovih plodova može izgledati poput vaših nogu, oni su bogati vitaminom C, koji pojačava proizvodnju kolagena i održava vezivna tkiva jakim.

8. Koristite anticelulit kreme

Dokazano je da nekoliko biljnih ekstrakata i hranljivih materija pomažu u borbi protiv celulita, uključujući ekstrakt kestena, kofein, ekstrakt kurkume i zelenog čaja. Snažnim masiranjem uz pomoć kreme možete smanjiti pojavu celulita, ali je potrebna redovna masaža koja će ga držati pod kontrolom.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još