fbpx

Bokeški d - mol

Nakon godinu dana pauze, legendarna predstava Centra za kulturu Tivat - "Bokeški  d - mol", Stevana Koprivice, u režiji Milana Karadžića, gostovala je u Beogradskom dramskom pozorištu.
Predstava, dobitnik četiri Sterijine nagrade i mnogih ostalih priznanja, umnogome podseća na antičku tragediju pročitanu na savremeni način. Delo koje će dobro prodrmati damare svih onih koji u ljubav veruju. "Bokeški d - mol " je priča o ljubavi devojke Katarine prema neprijateljskom vojniku u kratkovidoj sredini i vremenu u kojem nema mesta za ljubav. 
Francuska soldateska u velikim Napoleonovim pohodima, čiji je navodni cilj širenje civilizacijskih vrednosti, dospeva u Perast. Francuzi misle da će ovo malo mesto osvojiti bez imalo muke, ali nailaze na otpor. U sredini gde se lako i strasno mrzi, rađa se društveno neprihvatljiva ljubav. Nikako ne očekujte od ove predstave samo ljubavnu melodramu, koja će vas na momente zasmejati duhovitim opaskama na račun Crnogoraca, Bokelja i vlasti oličene u gradskom veću. „Bokeški d - mol“ je, pre svega, predstava o borbi pojednca za ličnu slobodu. Glavna junakinja Katarina u nekoliko navrata ponavlja da „čovjek može bit stavljen i u pržun i bit slobodan“... 
Odlične uloge Jelene Đokić, Milene Dravić, Pavla Ilića. Nadahnuta gluma  potkrepljena je i verodostojim bokeljskim načinom govora, koji su glumci u potpunosti savladali. Predstava koju morate pogledati i ako ne spadate u onih tri odsto posetilaca beogradskih pozorišta.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.