Holanđani hoće u Srbiju

Agencija "TUI Holandija" izrazila veliko interesovanje da sledeće godine uvrsti Srbiju u "siti brejk" programe i u brošuru regionalne ture, zajedno sa Hrvatskom i Slovenijom.

Tokom proteklog sajma turizma "Vakantiebeurs" u Utrehtu, u Holandiji, od 8. do 13. januara, Srbija je uvršćena u programe dve holandske turističke agencije, saopštila je juče Turistička organizacija Srbije (TOS). Tokom trajanja sajma održani su brojni sastanci sa predstavnicima organizatora putovanja, a holandska agencija "Tajm tu trevel" uvrstila je Srbiju u svoje programe, u kojima se Beograd nudi kao "siti brejk" destinacija i tura po Srbiji od 11 dana. Agencija "TUI Holandija" izrazila je veliko interesovanje da sledeće godine uvrsti Srbiju u "siti brejk" programe i u brošuru regionalne ture zajedno sa Hrvatskom i Slovenijom, saopšteno je iz Turističke organizacije Srbije. 

Za vreme sajma, koji je bio otvoren za širu publiku, vladalo je veliko interesovanje za Beograd, kamping lokacije po Srbiji, aktivan odmor u prirodi i manifestacije. Turistička organizacija Srbije i Turistička organizacija Beograda predstavile su, prvi put nakon višegodišnje pauze, turističku ponudu Srbije i Beograda. Na zajedničkom štandu učestvovali su predstavnici Uprave za turizam grada Novog Sada, Jugoslovenskog aerotransporta, "Ineks hotela", dok su svoje programe predstavile dve domaće turističke agencije - "Ponte Travel" iz Beograda i "Magelan korporacija" iz Novog Sada. Tokom sajma predstavljena je celina turističke ponude Srbije, s posebnim naglaskom na ponudi kratkih odmora u gradovima, tura vezanih za kulturu, aktivnog odmora u prirodi u kombinaciji sa seoskim turizmom i manifestacijama koje se održavaju u Srbiji. 

Turistička organizacija Srbije ove godine planira da organizuje studijsko putovanje u Srbiju za predstavnike holandskih medija. U toku sajma je na štandu turizma Srbije održana prezentacija kojoj su prisustvovali predstavnici medija i turističkih agencija, a prisutne je pozdravio naš ambasador u Hagu Radoslav Stojanović. U okviru prezentacije održan je koktel na kome su bili posluženi specijaliteti i pića iz Srbije. U organizaciji ove prezentacije, TOS je angažovao holandsku PR agenciju "Jurop destinejšens marketing". Na sajmu "Vakantiebeurs 2008" bilo je ukupno 135.233 posetioca. 

(Tanjug - "Pregled")

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.