OVO SU MOJE POSLEDNJE OLIMPIJSKE IGRE, ZAVRŠILA SAM IH KAKO DOLIKUJE: Milica Mandić nikad emotivnija nakon osvajanja zlatne medalje u Tokiju

Reprezentativka Srbije u tekvondou Milica Mandić izjavila je danas da je "mnogo emotivna, srećna i ponosna" na olimpijsko zlato i dodala da su joj ovo verovatno bile poslednje Olimpijske igre.

- Ja ne bih bila ovde gde sam danas i mislim da sam zato emotivna što sam ponosna što imam tako divnu podršku, što imam tako divne ljude iza sebe koji su me uvek gurali da dođem do svog maksimuma, i ovo su mi poslednje Olimpijske igre i htela sam da ih završim na način kako dolikuje - rekla je Mandić za RTS.

Ona je ocenila da je zlato u Tokiju veći uspeh od onog sa Igara u Londonu 2012. godine, posebno zbog prognoza stranih medija, koji joj nisu davali velike šanse.

- Ja sam išla sa verom u sebe, sa verom u sve ono što sam radila i ako je bilo teško u nekim momentima, znala sam koliko sam sebe dala svemu ovome, koliku podršku imam kući, da imam trenera iza sebe za koga znam da će da da svoj maksimum kao i ja. Kao što rekoh, išli smo protiv svih šansi i našli se ponovo na podijumu - istakla je Mandić.

Prema njenim rečima, sve današnje protivnice su bile jako dobre i svaka borba je bila teška za sebe.

- U finalu mislim da je presudilo to što je prvi udarac u glavu bio jak i posle toga nije smela da napada istom silinom kao na početku i to mi je osiguralo da mogu ja malo više da kontrolišem borbu. Ali svakako, sve one su sjajne devojke i sjajne protivnice i meni je čast što sam se našla oči u oči sa aktuelnim svetskim šampionom u finalu - dodala je Mandić.

Na pitanje da li ima naslednice Milice Mandić u Srbiji, ona kaže Tijana Bogdanović.

- Mogu da pričam da je, ne naslednica... ja se iskreno nadam jednom trećem olimpijskom ciklusu da u Parizu dopuni tu jednu koja nedostaje, jer je ona jedna izvanredna devojka i toliko sam srećna što smo i posle Rija uspeli zajedno da osvojimo ovu medalju jer je to devojka koja je zaslužila da bude prva. Nemam reči za nju - rekla je Mandić.

Mandić je danas u kategoriji iznad 67 kilograma osvojila zlato pobedivši Korejku Li Dabin.

Ovo joj je drugo olimpijsko zlato, nakon Igara u Londonu 2012. godine.

Milica je odlučila da se nakon ovogodišnjih Olimpijskih igara povuče iz aktivnog i profesionalnog bavljenja sportom.

- Imam 29 godina, dosta povreda je iza mene. Daću sve od sebe da ostvarim želje i ambicije na sledećim OI, pa ćemo videti šta dalje - rekla je Milica pre nekoliko meseci za domaće medije.

Pre četiri godine, Olimpijski komitet Srbije je Milicu po drugi put proglasio za najbolju sportistkinju. Međutim, ona je 2017. godinu pamtila po nečemu drugom.

- Moja mama je bila moj pokretač. Ona je imala zdravstvenih problema sa kojima se lavovski borila. Ovu godinu ću pre svega pamtiti po njenoj uspešnoj borbi. Hvala Bogu, pa je sada sve dobro. Bila je moja najveća motivacija, za mene je moja mama najveći šampion 2017. godine - rekla je Milica tada.

Milica je već dve godine verena, a po okončanju karijere planira da stane na ludi kamen sa kolegom Markom Đurićem.

Milica i Marko upoznali su se u klubu u kojem zajedno treniraju, a kako i sama Milica ističe, to je bila ljubav na prvi pogled.

- Vratio se sportu kad je video da se borim na Olimpijskim igrama u Londonu. Ja sam bila prva osoba koju je video kad se vratio. Podržavao me je od prvog trenutka i kad nismo bili zajedno, i to traje dan-danas. On je bio krupniji momak i trebao mi je neko koga mogu da udaram da podnese to, i tako smo krenuli zajedno da treniramo. Trener je od početka podržao tu vezu i govorio je da je on čovek za mene i kada smo bili samo drugari. Kad sam mu rekla da smo zajedno, bili smo u Vrnjačkoj Banji, trener je išao po hotelu i pričao kako mu se udaje najstarija ćerka - ispričala je kroz osmeh Milica u jednoj emisiji.

Izvor: Beta.rs/magazin.novosti.rs
Foto: mandic_milica/Instagram

Pogledajte još