KILOGRAMI KOJI SE LAKO DOBIJAJU, A TEŠKO SKIDAJU: Sedam grešaka zbog kojih se gojite na godišnjem odmoru

Često se na godišnjem opustimo, pa čak i ako inače pazimo šta jedemo i redovno treniramo. Greške koje pravimo vide se na našem struku.

Godišnji odmor nam je potreban, kao i opuštanje od stresa, a to često uključuje i finu hranu, kao i poneko alkoholno piće. To je u redu, dok god ne preteramo i ne shvatimo da nam se sve to odražava na kilograme.

Ovo su neke od glavnih grešaka, koje na godišnjem odmoru skoro svi prave, a zbog kojih dobijamo kilograme.

Ne pijete dovoljno vode

Kako svoju bočicu vode nosite svuda, tako bi trebalo da je nosite i na godišnjem odmoru. Bez obzira na to da li ste na aktivnom godišnjem odmoru ili uživate na plaži, važno je da pijete dovoljno vode. Tako se hladimo, ali i nadoknađujemo tečnost koju je telo izgubilo znojenjem.

"Zaboravljate" da spakujete odeću za trening

Pronašli ste mesta u koferu za kombinacije za sve vremenske prilike, ali ne i za odeću za trening? Ako ne ponesete opremu za vežbanje, velika je verovatnoća da nećete trenirati, a uz opuštenost po pitanju hrane, napravićete duplu štetu.

Jedete baš sve

Bilo da ste u hotelu gde imate "all inclusive" ponudu, ili ste na nekoj novoj i nepoznatoj destinaciji pa želite da probate baš sve specijalitete, ovo baš i nije dobro za vašu liniju. Kada isprobavate od svega pomalo, kalorije se gomilaju, a ako ne vežbate nemate gde ni da ih potrošite.

Pijete samo koktele

Alkoholna pića sama po sebi su prazne kalorije, a kokteli su još dodatno prepuni šećera. Sve to nikako ne ide u prilog vašoj liniji.

Idete kasno na spavanje i duže spavate sledeći dan

Dobro je poznato da nedostatak sna loše utiče na organizam, pa i na kilograme. Telo jednostavno ne dobija dovoljno vremena za oporavak i odmor i u danu nemate dovoljno energije za vežbanje.

Većina u takvim situacijama prespava jutro, a ni to nije dobitna kombinacija za održavanje linije. Nedavna studija pokazala je da su ljudi, koji su se budili kasnije, konzumirali skoro 300 kalorija više u toku dana od ranoranioca.

Preskačete doručak

Jednostavno je, ljudi koji pojedu zdrav i nutritivno bogat doručak u proseku mogu da izgube više kilograma od onih koji taj obrok preskaču.

Nemate međuobroke

Teško je na godišnjem odmoru, uz sve aktivnosti, staviti u raspored i međuobroke, a pogotovo one zdrave. Ali ako međuobroka nema to vas može naterati da se okrenete nezdravim opcijama.

Izvor: N1
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još