Rasprodata premijera filma “Čarlston za Ognjenku“

BEOGRAD, 22. januar (Nadlanu.com) – Dugoočekivana premijera filma Uroša Stojanovića “Čarlston za Ognjenku“ već je rasprodata, iako je do 30, odnosno 31. januara ostalo više od nedelju dana.

Film koji se od prve klape najavljuje kao “najambiciozniji srpski film svih vremena“ i “postmoderni ’Prohujalo sa vihorom’ za 21. vek na srpskom jeziku“, nakon dve i po godine konačno će se predstaviti pred beogradskom publikom.

Pored više znamenitih domaćih filmskih umetnika, među kojima su i scenograf Veljko Despotović, VFX art direktor Boban Savić-Geto, najmlađi direktor fotografije u istoriji ex-jugoslovenskog filma Dušan Ivanović i montažer Đorđe Marković, na ovom filmu su učestovala i brojna poznata imena iz inostranstva.

Očekuje se da će ovom filmu, vrednom preko 4 miliona eura, poseban pečat dati originalna muzika renomiranog kompozitora Šigerua Umebajašija, koji potpisuje i muziku za filmove kineskog reditelja Von Kar Vaja “Raspoložen za ljubav“ i “2046“.

Reditelj Uroš Stojanović, kome je ovo debitantsko ostvarenje, glavne uloge je poverio Katarini Radivojević, Sonji Kolačarić, Nenadu Jezdiću, Stefanu Kapičiću i Oliveri Katarini, kojoj je ovo prvi film nakon 31 godine odsustva sa filmskog platna.

Zbog velikog interesovanja, film “Čarlston za Ognjenku“ u Centru "Sava" će biti prikazan u još dva termina – 31.01. od 18h i od 22h, a istog dana će se naći i na redovnom bioskopskom repertoaru. 

K.Milovanović

Pogledajte još