Svetski proizvođač cigle u Srbiji

BEOGRAD, 22. januar 2008. (FoNet) - Najveći proizvođač cigle u svetu Wienerberger AG saopštio je da je Wienerberger International kupio fabriku za proizvodnju opeke "Bačka Nova" u Malom Iđošu i da planira ulaganje od 12 miliona evra u projekte savremene tehnologije i proizvodnje u Srbiji.

Kako se navodi, kompanija Wienerberger AG koja svoj ugled temelji na 189 godina dugoj tradiciji, danas posluje sa 268 ciglana u 26 zemalja Evrope i Severne Amerike.

"Kompanija je najveći proizvođač cigle u svetu i vodeći evropski proizvođač krovnih sistema, cevi i proizvoda za spoljašnje popločavanje", izjavio je regionalni direktor i predsednik Upravnog odbora Wienerberger Srbija Helmut Haslauer.

On je najavio da će se u Srbiji od sada proizvoditi građevinski materijali po najvišim evropskim standardima i sa karakteristikama koje doprinose uštedi energije i zaštiti životne sredine.

Član Upravnog odbora Wienerberger Srbija Velimir Gojnić je izjavio da će ova kompanija uložiti 12 miliona evra za uvođenje nove tehnologije koja prati svetski standard, ne samo u kvalitetu proizvoda, već i u zaštiti životne sredine

Wienerberger će, pored nove tehnologije i najkvalitetnijih proizvoda, primenjivati i evropske standarde bezbednosti na radu i pružiti priliku zaposlenima da se dodatno školuju i usavršavaju.

Uslovi rada biće unapređeni, kao i stepen zdravstvene zaštite radnika, navedeno je u saopštenju.

Pogledajte još