SIRENA I VIKTORIJA: Komedija Aleksandra Galina u pozorištu "Teatrijum"

Prevod sa ruskog: Olga Marinković
Režija: Radoslav Milenković
Kostim: Maja Kuzmanović
Fotografija: Darko Nikolić

Uloge:

Konstantin... Radoslav Milenković
Sirena... Tatjana Kecman
Viktorija ... Milena Pavlović

Kratak sadržaj:

Novopečena bogatašica, naizgled pobednica tranzicijskog maratona, za svoju profesorku engleskog, inače tipičnu žrtvu društvene tranzicije, naručuje Pastuva koji za novac "ispunjava sve seksualne fantazije", ali greškom bira pogrešan broj i umesto seksualnog predatora u stan im stiže - vremešni astronom koji urušavanje idealistički ustrojstva sveta preživljava radeći po kućama kao stilista-kinolog...

Niz komičnih nesporazuma odigrava se među troje junaka Galinove komedije, koja nas, smehom razoružane, suočava sa verovatno najvažnijim htenjem ljudske vrste: da volimo i da budemo voljeni.

O piscu:

Aleksandar Galin, (uz Ljudmilu Petruševsku i Ljudmilu Razumovsku) rodonačelnik je i najznačajnija figura onog dramskog toka savremene ruske drame koji se bavi promenom sveta i sudbinom čoveka u situaciji ne samo materijalne bede, već, možda i važnije i bolnije, moralnog sloma čiji smo nemoćni svedoci tzv. procesu tranzicije, koji nikako da prođe.

U tom smislu, Galin, naš savremenik u svakom pogledu, našim se pozorišnim stvaraocima nudi kao naš domaći autor, a teme, likovi i situacije - našoj su pozorišnoj publici bliske i prepoznatljive.

Ali, Galin ne gleda i ne razumeva svet sa gorčinom i besom - njegovi su komadi uvek komedije. U temeljima tih komedija je njegova plemenitost, koja u svakodnevnom i trivijalnom otkriva ljudsku suštinu svih naših nedoumica i svih naših nemoći.

Nedelja, 8. avgust 2021. u 21.00h. Cena ulaznice 900 RSD.

Ulaznice za ovu predstavu možete kupiti na sajtu tickets.rs.

Izvor: Pozorište "Teatrijum"
Foto: Promo

Pogledajte još