SEDAM SAVETA ZA DAME: Kako da povećate samopouzdanje tokom seksa?

Ne polazi vam za rukom da se opustite tokom seksa? Ne možete lako da se prepustite uživanju zbog svih nesigurnosti koje vam okupiraju misli?

Pripadate velikoj grupi koje muče isti problemi. Ali oni nisu nerešivi, zapravo, postoji nekoliko trikova da sve nesigurnosti odu u drugi plan.

1. Ne razmišljajte

Za vreme seksa sledeći scenario se često dešava: odjednom postajete nervozni, brinete o tome kako vaš stomak i grudi izgledaju ili za vreme ljubljenja već razmišljate kako ćete se snaći u narednoj fazi. Rešite se tih misli i uživajte u svakom trenutku. Paniku će otkloniti pogled u partnerove oči, jer će vas to podsetiti na jednu logičnu stvar: došli ste do ovog stadijuma veze, imate seks sa njim, zar još sumnjate da ga privlačite?

2. Počnite sa lakšim izazovima

Prevazilaženje straha je jedan od načina sa postanete samouvereni u krevetu. Izaberite nešto što ćete u seksu lako "ostvariti". Kada znate da vas očekuje cilj koji možete da dostignete, i strah će nestati. Proverite samo da li izazov koji ste odabrali odgovara i vašem partneru jer ćete oboje morati da se izborite sa njim.

3. Podelite sa njim svoje želje i sumnje

I žene i muškarci mogu da se osete nesigurnim za vreme seksualne aktivnosti. Slobodno recite drugoj strani šta vas muči i ne odustajte ako dođe do prvih znakova nerazumevanja. Pokažite interesovanje za partnerovo mišljenje i neka rešenje nedoumica bude rezultat vašeg dogovora.

4. Ne stidite se golotinje

Probajte da što više stvari radite nagi, kako biste prihvatili svoje telo. Kada nagost prihvatite kao sasvim normalnu stvar, nećete se osećati neprijatno kada sledeći put pred partnerom ostanete bez odeće. Zajednička tuširanja i masaže mogu da pomognu u tom procesu. Od koristi može da bude i večera bez odeće.

5. Ne brinite o veličinama

Ne samo da morate da bez straha skinete odeću već i morate da zavolite i ono što se nalazi ispod nje. Muškarci najviše brinu o veličini svog polnog organa, a žene o veličini svojih grudi. I pored sumnji, najveći broj pripadnika oba pola zadovoljavaju prosečne vrednosti. Međutim, ako vam smetnje na ovom polju predstavljaju najveću kočnicu, upoznavanje sa iskustvima ljudi sa sličnim problemima može da bude od velike koristi.

6. Posmatrajte seks kao zabavu

I u seksu može da nešto krene naopako, vi ili vaš partner možete da udarite glavu, ugrizete se za jezik ili da napravite neki čudan zvuk. Sve ovo možete da ignorišete, ali i da se smejete tome. Time ćete partneru pokazati svoju zrelost i sigurnost, i delovaćete umirujuće na njega.

7. Neka seks bude još zabavniji

Seksualane igračke čine seks zanimljivijim. Naravno, ako odaberete prave, odnosno one koje odgovaraju vašim potrebama. Ne smemo da zaboravimo ni razne kostime i igranja uloga koje pojačavaju seksualano uživanje. Sledeći prethodne savete, dolazite do tačke kada ste spremni za eksperimentisanje, sasvim sigurni u sebe.

Izvor: Žena.blic.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još