TRAŽI ODŠTETU OD 15.000 DOLARA ZBOG ZADOBIJENIH POVREDA: Amerikanca napao medved iz kontejnera

Turista iz Kalifornije podneo je tužbu protiv kompanije za izdavanje stanova iz Nevade zbog povreda koje je, kako tvrdi, zadobio kada ga je prepao medved koji je preturao po kontejneru za đubre, prenosi Tanjug.

Džon Donaldson iz Dejvisa u Kaliforniji, koji je 2019. godine iznajmio stan u mestu Inklajn Vilidž na jezeru Taho, u tužbi je opisao da je krenuo da baci đubre u kontejner koji je u sklopu kompleksa u kojem je živeo.

U tužbi se navodi da je medved ušao u kantu za smeće zahvaljujući neispravnoj bravi i skočio na Donaldsona kada ju je otvorio.

Kaže da je morao da se pomuči sa neispravnobm bravom, a kada je uspeo da je otvori, u kanti je zatekao medveda, prenosi BBC.

Donaldsonov advokat tvrdi da ga je medved "prepao", zbog čega je iskrenuo članak i pao na zemlju.

Kasnije mu je, kako se navodi u tužbi, zbog pada bila potrebna operacija Ahilove tetive i kičme.

Donaldson tvrdi da kompanija za upravljanje otpadom u Nevadi nije ispunila svoju dužnost da obezbedi kantu "otpornu na divlje životinje" i da je dozvolila da brava mesecima bude pokvarena.

U tužbi se ističe da je dobro poznato i ustanovljeno da Inklajn Vilidž, kao i ostali predeli oko jezera Taho, imaju ozbiljan i trajan problem sa medvedima, "uglavnom u vezi sa otpadom".

Donaldson traži 15.000 dolara odštete, kao i kompenzaciju za pravne troškove.

Izvor: Nova.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još