KOKOSOVO ULJE U BEAUTY RUTINI: Od dezodoransa do balzama za usne

Kokosovo ulje u beauty rutini bi trebalo da vam postane obavezan deo, a evo i zašto!

Već godinama unazad čitamo o brojnim blagodetima kokosovog ulja, i to s razlogom. Pored toga što hrani našu kožu i kosu, ovo ulje pomaže i u brojnim drugim beauty tretmanima. Evo o čemu se radi.

1. Hidratacija kože tela

Iako dermatolozi ne preporučuju kokosovo ulje pri nezi lica, naročito ukoliko vam je koža osetljiva, kada je telo u pitanju, ne postoji bolja hrana od njega. Savet je da kožu tela namažete kokosovim uljem odmah nakon tuširanja, na mokru kožu. Sačekajte da upije pa višak utapkajte peškirom.

2. Ublažava ekcem

Iako ga neće izlečiti, kokosovo ulje se pokazalo delotvorno kod ublažavanja simptoma ekcema, poput suve kože i svraba.

3. Skidač šminke

Ovo ulje idealno je za uklanjanje mekapa, bez obzira na tip kože koji imate. Nakon uklanjanja šminke kokosovim uljem, umijte se mlakom vodom i nanesite kremu za lice.

4. Duboki regenerator

Ukoliko vam je kosa suva i krhka, nanesite kokosovo ulje na nju. Ono će nahraniti vlasi i štititi kosu od štetnih UV zrakova.

5. Piling za telo

Pomešajte šećer s kokosovim uljem i dobili ste prirodan piling za telo.

6. Sredstvo za čišćenje četki

Koksovo ulje nanesite na mejkap četke, a zatim ih isperite uz pomoć sapuna. Ovo je najbolji način da očistite pribor za šminkanje. Pored toga što ćete ukloniti svu šminku, uklonićete i bakterije na četkama za šminkanje.

7. Balzam za usne

Zahvaljujući hranljivim sastojcima, ulje od kokosa idealno je za negu usana. Uz to, štiti kožu od sunčevog zračenja.

8. Dezodorans

Kokosovo ulje ima antibakterijska svojstva, a upravo su bakterije zaslužne za neprijatne mirise. Stoga, možete ga slobodno koristiti umesto dezodransa.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još