NAORUŽANI ČUVARI KONTROLIŠU ULAZAK U VENECIJU: Drastično povećan broj turista - 80.000 ljudi dnevno poseti italijanski grad

Gradska uprava Venecije unajmila je naoružane čuvare da patroliraju glavnim pristaništima gde staju turistički trajekti i druga plovila, i da kontrolišu priliv ogromnog broja turista koji stižu u taj italijanski grad.

Čuvari su unajmljeni jer je prethodnih nedelja drastično porastao broj turista koji stižu u grad - čak oko 80.000 dnevno, čime je, preme pisanju lokalnih medija, broj meštana premašen za 50 odsto.

Kako se navodi, iako čuvari nisu obavezni da nose oružje, ali mnogi koji imaju oružje koriste to pravo.

Pravni zastupnik radnika na brodu koji su članovi sindikata SGB Danilo Skatolin kaže da zbog dugog čekanja u redovima dolazi do frustracija, posebno među meštanima koji pokušavaju da koriste vodeni prevoz.

- Putnici često i fizički napadaju osoblje. Pljuju ih, vređaju, čak i udaraju pesnicama. Ideja da vam u 2021. godini trebaju naoružani stražari znači nešto. To nije ni lepa slika grada, da nam za zaštitu osoblja trebaju naoružani čuvari - rekao je on.

On dodaje da nije problem samo sa gužvama u vodenom prevozu, već da se to događa i u autobusima.

Problem predstavlja i to što mnogi posetioci Venecije istovremeno žele da posete ista mesta, pa su tako redovi na putu koji vode ka ostrvima Murano, Burano i Torcelo dugački i po nekoliko stotina metara.

Brojni meštani navode i da se nekada desi pravi stampedo turista, kada žele da se ukrcaju na brod ili autobus.

Izvor: Tanjug
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još