EUROBANK PRUŽA PODRŠKU INICIJATIVI "SPASIMO HRANU, SPASIMO HUMANOST" ZA BORBU PROTIV GLADI

Iako se u Srbiji baci preko dva miliona kilograma hrane dnevno, gotovo pola miliona naših sugrađana nije u mogućnosti da zadovolji svoje osnovne životne potrebe. Kako bi doprineli rešavanju ovog problema i omogućili lakšu distribuciju osnovnih životnih namirnica najugroženijima, Koalicija za dobročinstvo pokrenula je inicijativa "Spasimo hranu, spasimo humanost", kojoj se priključila i Eurobanka.

U ovim izazovnim vremenima, važno je da pokažemo solidarnost i empatiju. Eurobank želi da doprinese rešavanju ovog velikog izazova i da ujedno podigne svest čitave nacije o značaju borbe protiv gladi. Procese donacije hrane socijalno ugroženim kategorijama stanovništva bi trebalo da učinimo jednostavnijim, naročito ako imamo na umu da se gotovo 900.000 tona hrane godišnje baci. Dobročinstvo treba da bude cilj kome svi težimo, i građani i kompanije.

Odgovornost prema zajednici u kojoj posluje integralni je deo strategije Eurobank, koja je od svog osnivanja u Srbiji 2003. godine, kroz program "Investiramo u evropske vrednosti", uložila više od 4,7 miliona evra u obrazovanje, zdravstvo, ekologiju, kulturu i socijalnu inkluziju. Za doprinos lokalnoj zajednici Banka je višestruko nagrađivana u različitim kategorijama i oblastima društveno odgovorno poslovanja.

Kampanja "Spasimo hranu, spasimo humanost" se sprovodi u sklopu Projekta za unapređenje okvira za davanje, koji realizuje Koalicija za dobročinstvo a koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Koaliciju za dobročinstvo dodatno čine Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još