OD NACISTIČKOG TORNJA NEMCI PRAVE LUKSUZNI HOTEL: Sent Pauli bunker nekada služio za sakrivanje od vazdušnih napada, a sada za uživanje

Sent Pauli bunker u Feldštrase ulici u Hamburgu, u Nemačkoj, jedan od dva tornja kreirana od strane nacista u svrhu vazdušne odbrane, tokom 1942. godine uskoro će postati hotel.

NH Hotel Group je upravo najavila planove da će svoj slavni brend dovesti u ovaj grad, tako što će toranj pretvoriti u luksuzni hotel.

Tokom rata, na hiljade stanovnika Hamburga pronašlo je u njemu zaštitu od vazdušnih napada, dok je za vreme bombardovanja grada i do 30.000 ljudi bilo smešteno u ovom bunkeru. On, prema svojim dimenzijama i nameni, može da primi do 18.000 osoba. Nalazi se u centralnom delu grada, što znači da će kao hotel biti na zaista povoljnoj lokaciji.

Dizajneri su upotrebili svoju magiju na ovom istorijski impoznatnom zdanju, kreirajući pet spratova u formi piramidalne strukture, sa spektakularnom krovnom baštom. Pored grandioznih enterijera i raskošnih prostora, novi hotel će sadržati odeljke koji će biti posvećeni samo kulturnim događajima i izložbama, kao i sportsku halu, u kojoj će se održavati koncerti.

Posedovaće 136 soba za goste, uključujući bar, kafeteriju i restoran, a otvaranje hotela isplanirano je za 2021. godinu. Trenutno, bunker iz Drugog svetskog rata je dom za noćne klubove, veliku muzičku prodavnicu i kancelarijski prostor za umetnike i muzičare.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još