PREDNOSTI I MANE: Ima li veza s radoholičarem budućnost?

Kako je biti u vezi s osobom koja posao stavlja pre svega, odnosno, više vremena provodi na radnom mestu nego s vama? Ima li ta veza budućnost? Pročitajte šta kažu stručnjaci...

Nakon napornog i stresnog radnog dana, sasvim je razumljivo da ne možete očekivati da ćete dati najbolje od sebe za svog partnera. Možda tek želite da legnete u krevet i odmorite i odmaknete se od današnjih dešavanja. Ipak, ako imate malo vremena jedno za drugo, planirajte da ga provedete kvalitetno.

Ako je vaš partner radoholičar, ima to i svojih prednosti

Nemojte gledati na posao vašeg partnera kao pretnju. Imajte na umu da su vaš privatni i poslovni život recipročni, da nisu konkurencija u vašem životu, pojašnjava Naz Behešti, izvršni wellness trener i konsultant koji je karijeru započeo kao pomoćnik Stiva Džobsa.

Zaboravite na mobilni telefon kada dođete kući

Zvuči nemoguće? Da, ako nemate "pametnije posla". Ali, ako sa voljenom osobom provodite kvalitetno vreme, mobilni vam neće pasti na pamet. Sve što je vezano za posao, može da sačeka neki sat, zar ne?

Ne reagujte preburno na nesuglasice

Imajte na umu da vi ili vaš partner možete burnije da odreaguje usled stresa uzrokovanog poslom. Uvek imajte na umu da osoba koja stoji preko puta vas nije ni vaš šef, ni kolega, ni zaposleni, već osoba s kojom delite život.

Izvor: Večernji list
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još