PET KLJUČNIH SAVETA: Kako što duže održati preplanuli ten?

Kako što duže održati preplanuli ten pitao se svako nakon letovanja... Svi smo sredinom septembra, nakon letovanja, poželeli da nam preplanuli, osunčani ten potraje što duže. A sada, konačno, možemo produžiti tamnu boju kože, uz pomoć nekoliko jednostavnih a efektnih trikova. Pa da počnemo!

Kako što duže održati preplanuli ten?

Priprema

Baš kao što se pripremamo za samo putovanje, pakujući kofere, tako bi trebalo da pripremimo i svoju kožu. Pred sam odlazak na letovanje, hidrirajte kožu što više. Koristite losione, kreme ili ulja i pijte dosta vode. Uz to, možete konzumirati i suplemente vitamina B kompleksa, kao i vitamina D.

Hidratacija

Nakon povratka s letovanja, ne zaboravite da hidrirate kožu. Naime, koža se tokom boravka na suncu isušuje i potrebna joj je dodatna nega.

Ohladite se

Tuširanjem vrelom vodom uklanjamo prirodna ulja kože i isušujemo je. Zato, radije se tuširajte mlakom vodom. Tako će i sam ten duže ostati na vašem telu.

Sprečite perutanje

Perutanjem, odnosno kada se koža "ljušti", skida se preplanuli sloj kože. Stoga, tokom boravka na suncu mažite kremu sa zaštitnim fakotorom, a nakon boravka na suncu je negujte losionom.

Piling

Uprkos uvreženom mišljenju, izuzetno je važno da uradite piling nakon povratka s letovanja. Tako ćete ukloniti mrtve ćelije kože i otkrićete sjajan, osunčani ten ispod.

Izvor: Lepotaizdravlja.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još