NA OPERACIJU ČEKALA GODINU DANA: Nina Kolundžija na sistematskom pregledu saznala da ima tumor pankreasa

Nina Kolundžija uhvatila se u koštac sa životom pošto je slučajno saznala da ima tumor pankreasa, iako ništa nije ukazivalo na to, budući da nije imala nijedan simptom.

Majka trogodišnjeg Luke, koga ima s kolegom i suprugom Aleksom Gutovićem, borila se s najvećim strahom, dok je čekala na operaciju tumora pankreasa godinu dana.

- Otišla sam na kontrolu nečega bezazlenog, a saznala sam da je nešto drugo problem. U početku čak nisam ni slutila koliki. Na ultrazvučnom pregledu doktorka mi je zabrinuto rekla da imam nešto što liči na cistu na pankreasu, ali da su potrebne detaljne analize, kako bi se ustanovilo o čemu se zaista radi. Nisam se uplašila, pomislila sam: Ma to je samo cista, ništa strašno. Međutim, jedna pa druga analiza i pregled, i ispostavilo se da je reč o benignom tumoru. Tada počinju meseci brige i straha - iskreno je započela svoju ispovest.

Voditeljka navodi da je o zdravlju uvek vodila računa, čak ni cigaretu nikada nije zapalila.

- Godinu i po dana pre dijagnoze imala sam sistematski pregled na kojem promena nije bila vidljiva, što znači da se pojavila tokom tih 18 meseci. Upravo zbog celokupnog haosa s koronavirusom tokom prošle jeseni i zime, za mene su usledili meseci čekanja. U julu 2020. godine dobila sam dijagnozu, tačno godinu dana kasnije bila je operacija. Tih 12 meseci bili su zaista teški - navodi Nina i dodaje da je uz suprugovu pomoć uspela da pregura sve krize:

- Kada sam dobila konačan histopatološki nalaz, tek onda sam zaista mogla da odahnem. Nemam nikakvu terapiju, smatram se izlečenom, jedino ću neko vreme biti na malo drugačijem režimu ishrane.

Izvor: Stil.kurir.rs
Foto: ninakolundzija/Instagram

Pogledajte još