Poznata najzvučnija imena 14. Weekend Media Festivala: Od 23. do 26. septembra Rovinj postaje centar dobre komunikacije

U Rougemarin Parku predstavljeni su program i najzvučnija imena ovogodišnjeg 14. Weekend Media Festivala, najočekivanijeg događaja u godini, mesta susreta vodećih medijskih, marketinških i komunikacijskih stručnjaka. Weekend će se ove godine održati pod sloganom Živeo život od 23. do 26. septembra na već tradicionalnom mestu u staroj Fabrici duvana u Rovinju, uz samu rovinjsku obalu.

"Nakon godinu dana pauze svi smo jedva dočekali da se ponovo okupimo na 14. izdanju Weekend Media Festivala. Rovinj će opet biti centar dobre komunikacije, druženja i  zabave. Posetiocima ovogodišnjeg WMF-a pripremili smo bogat program s nizom atraktivnih i korisnih tema koje povezuju trendove i fenomene u medijima, marketingu i odnosima s javnošću, preduzetništvu, kreativnoj industriji, ali i društvu generalno. Vodili smo računa o interesima naših učesnika, nastojimo kao i prethodnih godina da predvidimo neke trendove i damo smernice za suočavanje s njima, istovremeno razbijamo i tabue, spajamo nespojivo i obećavamo dobru zabavu", rekao je Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala.

Među mnogobrojnim panelima, predavanjima i raspravama, ovogodišnje izdanje Weekend Media Festivala, posebno bismo istaknuli nastup najpoznatijeg svetskog filozofa Slavoja Žižeka te predavanje nemačkog psihijatra Manfreda Spitzera, autora bestselera "Epidemija pametnih telefona", "Usamljenost" i "Digitalna demencija", koji na popularan način problematizuje uticaj tehnologije na život savremenog čoveka. Sigurno će veliki interes izazvati i dolazak Gorana Bogdana, trenutno najveće regionalne glumačke zvezde mlađe generacije.

"Weekend Media Festival postao je jedinstven brend među regionalnim događanjima, koji na atraktivan način umrežava stručnjake i profesionalce iz nekoliko različitih profesija koje povezuje tržišno komuniciranje. WMF edukuje, inspiriše, otkriva novosti u branši, pokreće poslove i nameće trendove, pa je postao nezaobilazan medijski, državni i društveni događaj. Njegova tradicija, s jedne strane, a burne promene u tehnologiji, medijima, društvu i tržištu, kojima svakodnevno svedočimo – s druge strane, obavezuju nas da budemo korak ispred i, zajedno s našim gostima, pružimo širu sliku, informišemo iz prve ruke i ponudimo konkretna rešenja“, izjavio je prof. dr sc. Božo Skoko iz Millenium promocije, agencije partnera u organizaciji ovogodišnjeg izdanja festivala. 

Ricov i Skoko su dodali kako će se, među ostalim, govoriti i o influenserima, renesansi PR-a, veštačkoj inteligenciji, revoluciji gejminga, ulozi festivala u brendiranju destinacija, komercijalizaciji književnosti, naplati štampanih sadržaja, revoluciji videa, sportu kao reality showu, javnoj diplomatiji, eksploziji serija u regionu, medijskim preferencijama novih generacija, radiju budućnosti i drugim zanimljivim temama.

"Postoji jedna zaista posebna veza između Weekend Media Festivala i Adrisa. Ponosni smo generalni pokrovitelj i domaćin od prvog izdanja. Dugovečnost i uspeh WMF-a rezultat je zajedničke vizije, jedinstvenog koncepta i prekrasne lokacije, ali i napora koje smo ulagali kroz godine. Festival je rastao, program je kroz godine bio sve bogatiji, teme sve provokativnije… Paralelno, Adris je u poslednjih petnaestak godina u turizam investirao gotovo 10 milijardi kuna i Rovinj preoblikovao u elitnu turističku destinaciju, ali i prepoznatljivu event destinaciju. Tome je nemerljivo doprineo i WMF“, rekla je Kristina Miljavac iz korporativnih komunikacija Adris grupe.

Weekend je poznat, uz vrhunske rasprave stručnjaka iz raznih područja, i po najboljim žurkama na nekoliko različitih lokacija, koji ni ove godine neće izostati.

Uslov za ulazak na Weekend Media Festival je EU digitalna COVID potvrda koju mogu dobiti vakcinisane osobe, osobe koje su prebolele Covid-19 u poslednjih 180 dana ili osobe koje imaju negativan test. Antigenski, tzv. brzi test biće moguće uraditi na samom ulazu u prostor stare Fabrike duvana.

Foto: WMF

Pogledajte još