ZADRŽITE IH ZA SEBE: Osam stvari o vašoj vezi ne tiču se drugih ljudi

Drugi će uvek želeti da znaju što više o vama i vašoj vezi, ali trebalo bi da znate da nemate apsolutno nikakvu obavezu da date odgovor na sledećih osam pitanja, bez obzira na to ko ih postavlja.

Neke stvari zadržite samo za sebe...

Zašto ne provodite praznike zajedno?

Zvuči kao trik pitanje? Ako neko sugeriše da nešto nije u redu zbog toga što vi i partner niste u mogućnosti da zajedno provedete sve praznike, onda nema potrebe da bilo koga zadovoljavate odgovorom.

Kada ćete se venčati?

To je vaša i samo vaša stvar. Na kraju, to će vas i pitati samo oni koji su već u braku (iz neobjašnjivog razloga).

Koliko on zarađuje?

Apsolutno nema potrebe da to otkrivate prijateljima, a ni porodici. Ako žele, neka njega pitaju. Na kraju, on da je hteo da to znaju verovatno bi im i rekao do sada.

Da li se često svađate?

Ovo je zaista privatna, intimna stvar. Svaki par se svađa (neki više, a neki manje) i to je sasvim normalno. Učestalost vaših nesuglasica samo je vaša stvar i ničija više.

Hoćete li živeti zajedno pre braka?

Osim ako niste skroz otvoreni s porodicom i prijateljima (što znači, osim ako im uvek govorite sve što se dešava u vašoj vezi) najbolje je da ne pričate o zajedničkom životu s partnerom dok se to zaista i ne desi. Svako će imati svoje mišljenje o datoj temi.

Šta vam se ne sviđa kod njega?

To je razgovor koji bi trebalo da obavite s partnerom. Razgovor u kom treba da mu date do znanja da vam kod njega ne odgovaraju određene stvari. Ako o tome pričate sa (ne)dobronamernim znatiželjnicima, stvari veoma lako mogu da se izvuku iz konteksta.

Koliko ćete potrošiti na venčanje?

Ako planirate da se venčate i ako prijatelji i porodica ne snose troškove venčanja, onda nema potrebe da im obelodanite cifru koju ćete potrošiti za taj svečani događaj. Vaš dan, vaš novčanik, vaša pravila.

Kada ćete imati decu?

Ako ste se nedavno venčali, to će vas sigurno svi pitati. Nemojte osećati potrebu da date odgovor (bez obzira na to koliko puta će vam postaviti pomenuto pitanje).

Izvor: Minimagazin.info
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.