RAZVOD JE BIO DOBRA ODLUKA: Katarina Sotirović iskreno o kraju ljubavi sa bivšim košarkašem Aleksandrom Rešićem

Od kada se prošle jeseni razvela od supruga Aleksandra Rašića, pevačica Katarina Sotirović (43) napravila je veliko spremanje u svom životu. Osim što se vratila muzici, savladala je manikirski zanat i danas mnoge devojke i žene rado odlaze kod nje da sređuju nokte. Slično njenim prijateljicama koje su uspešne, lepe, pametne i dobre, još nije upoznala muškarca s kojim bi mogla da ostvari emotivnu vezu.

- Još se ne dešava ništa na tom planu, iako sam napravila mesta za ljubav u svom životu. Osećam se kao osoba podešena na fabrička podešavanja. Ali muškarca ni na vidiku, ne znam šta se dešava, a vidim da taj problem ne muči samo mene, već i mnoge moje prijateljice. Sve smo u sličnoj situaciji - imamo od trideset do četrdeset i nešto godina, mnoge su razvedene, imaju decu, obrazovane smo sve, pametne, lepe, divne, i same.

Šta mislite, zašto?

- To i mene zanima. Možda muškarci misle da nam nisu potrebni jer sve možemo same. Ja sama menjam gume, vozim, kuvam, brinem o deci, zarađujem, dobro se osećam u svojoj koži. I moje drugarice isto. Na fotografiji sa mog rođendana, na kojoj smo nas četiri, ne zna se koja je lepša i uspešnija, a nijedna nema muško društvo za bioskop, večeru, izlazak u grad. Ne tražimo ništa nemoguće, samo muškarca koji razume ženu sa decom. Mislim da mlađi to ne mogu, jer njima smo super i sve, ali njih prešišamo već ujutru kad nam zvoni alarm da vozimo decu u školu.

Imate li problem da priđete prvi nekom ko vam se svidi?

- Ne. Vrlo sam otvorena kad mi se neko dopadne i nikad nisam igrala igre, bila taktična. Kod mene je "što na um, to na drum", na poslu, u ljubavi, odnosima. Neki se momentalno povuku kad vide sa kim imaju posla, a u poslednje vreme sve češće nailazim na muškarce kojima rečenica počinje sa: "Moja mama...".

U kakvim ste odnosima sa bivšim suprugom?

- Fenomenalnim. Sale je trenutno u nekom tranzicionom periodu - između selidbi i menjanja stanova, pa stanuje kod nas, bez ikakvih problema.

Da li vam se sad, nakon nekog vremena, čini da je razvod bio dobra odluka?

- Ne čini nam se, oboje znamo da jeste. Ne kažem da je bilo lako. Priče za malu decu su: "Jao, mi smo strava, top smo drugari". Meni je žao što naša ljubav nije uspela, ali s druge strane, bila je vrhunska odluka da se rastanemo. Zrelo rešenje. Danas se osećam mnogo bolje sa sobom, nego kad sam bila u braku, ali ne zato što je Sale loš čovek ili zato što je bio loš prema meni, ne, nas dvoje samo nismo bili dobar spoj. To je kao ono kad dete na vežbama za motoriku pokušava da ubaci kvadrat u trougao, jednostavno ne ide.

Kako provodite leto?

- Radno. Upravo sam sa "Pozitiv bendom" iz Novog Sada završila turneju po Crnoj Gori, potom smo svirali po Srbiji, radimo redovno u Beogradu.

Jeste li zbog nedostatka posla u muzici počeli da radite manikir?

- Ne, na to nije uticala korona, već moja odluka da mi godine u kojima sam ne predstavljaju prepreku da radim ono što želim. Manikir je odmalena moja velika ljubav, ali da se upustim u to podstakla me je priča moje drugarice, šminkerke, koja je pored redovnog posla počela da slika ikone za svoju dušu. Oduvek sam volela da crtam, to je talenat koji sam nasledila od tate i tetke. Crtanje mi puni baterije, ne umara me. Za obuku sam odabrala jedan od internacionalnih centara gde smo učili od toga šta je nokat, pa do sastava laka. Sedela sam, slušala, zapisivala, išla na praksu.

Bavite li se time svakog dana?

- Samo onda kad ne nastupam. Zakazujem maksimalno dve-tri devojke dnevno, što je nekih tri-četiri sata posla. U slobodno vreme izučavam tehnike bojenja, nabavljam alate, non-stop naručujem nešto novo. Sve to mi se mnogo dopada i osećam se ispunjeno kad usrećim neku devojku. Mislim da sam najjeftinija manikirka u gradu. Ne umem da tražim novac i naplatim svoje usluge.

Izvor: Gloria.rs
Foto: sotirovicka/Instagram

Pogledajte još