POČETKOM NAREDNE GODINE: Ana Brnabić najavila povišice za zdravstvene radnike

Poverenica beogradskog odbora SNS i premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je da se početkom naredne godine može očekivati novo povećanje plata zdravstvenim radnicima.

- Nastavićemo dalje sa investicijama, sa ulaganjem u infrastrukturu, nastavićemo sa izgradnjom i obnovom vrtića, škola, puteva, parkova, ali i sa svim drugim projektima koji će unaprediti kvalitet života - rekla je Brnabićeva koja je danas posetila višečlanu porodicu Ćuk iz Resnika u opštini Rakovica. Ona je dodala da će u narednom periodu češće posećivati građane i lično razgovarati sa njima.

U saopštenju beogradskog odbora SNS se navodi da porodica Ćuk ima dva zdravstvena radnika, pa je tema razgovora sa Brnabić bilo i povećanje plata u tom sektoru.

- U proteklih deset godina, za čak 89 odsto su povećane plate medicinskih sestara i tehničara, dok su primanja doktorima specijalistima i onima na specijalizaciji povećane za 77 odsto - predočila je Ana Brnabić.

- Zahvaljujući predanom radu i odgovornoj politici predsednika Aleksandra Vučića, javne finansije su stabilne i država može da povećava primanja svojim građanima - zaključila je premijerka.

Izvor: Nova.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još
1 komentar
  1. Darko says

    Zna premijerka da su intelektualci uglavnom protiv ovakve vladavine SNSa, pa ovim želi da ih bezuspešno pridobije.Nešto ipak previdja ova vlast! Nisu lekari završili tri fakulteta pa da imaju trostruko veću platu od npr. profesora, odnosno, čak medicinska sestra ima veću platu od profesora. E, tu su se zeznuli i sad nikako da urede platne razrede, navodno je to veliki posao, iako ga rade već deset godina. Zbog toga nikad neće urediti plate u javnom sektoru, ali će brzo otići s vlasti jer su u Srbiji napravili haos.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.