SEDAM KORISNIH SAVETA: Kada i kako se nanose bronzer i rumenilo?

Rumenilo i bronzer su neophodni alati za šminkanje koji vašem licu daju sjaj i ističu crte lica, pružajući svežinu i prirodan izgled.

Međutim, mnoge žene se pitaju kada koristiti bronzer ili rumenilo? Kako bi razjasnili nedoumice koje vas muče, otkrićemo vam male tajne u vezi sa ova dva proizvoda, njihove razlike, kada se koji koristi i koje su im prednosti iliti mane.

KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU BRONZERA I RUMENILA?

Možda ste u njihovom nazivu uhvatili razliku između bronzera i rumenila. Bronzer, kako mu ime govori, ima bronzane tonove narandže ili breskve u kombinaciji sa preplanulom ili smeđom bojom. Često se umeša i dodir zlata, te se dobija osunčan izgled lica, kao da ste boravili na suncu. S druge strane, rumenilo, kako mu i samo ime govori, imitira prirodno rumenilo na obrazima. Poput onog koje dobijate dok se znojite u teretani, posle boravka na hladnoći ili ste se posramili - da, ta sveža, ružičasta nijansa.

BRONZER I RUMENILO NANOSITI "U PAKETU"

Budući da imaju različite pigmentacije sa različitim namenama, bronzer i rumenilo treba nanositi jedinstveno. Tradicionalno, bronzer se nanosi četkom na mesta gde bi sunce inače udarilo u vaše lice, uključujući obrve, liniju kose i jagodice. Lice možete uokviriti i blendajući bronzer na liniji vilice, od baze vilice nadole prema bradi. Ako su vam dekolte ili ramena izloženi, isprobajte dodir bronzera na ovim područjima kako biste upotpunili prirodan izgled šminke.

KADA KORISTITI RUMENILO, A KADA BRONZER?

Tokom cele godine se mogu koristiti oba proizvoda. Svrha bronzera je da poboljša izgled vašeg lica, ujednači boju, a ne da promeni oblik lica ili prirodnu boju kože. Ako ste svetle puti, izbegavajte korišćenje bronzera, već se opredelite za rumenilo. Cilj je da se sačuva prirodnost i da koža bude sjajna i lepa.

PRONAĐITE FORMULU KOJA VAM ODGOVARA

Bronzer i rumenilo mogu se naći u različitim formulacijama - puderastim, kremastim ili u obliku gela. Svaki od ovih proizvoda daće malo drugačiji izgled, ali nijedna formula nije bolja od ostalih. Praškasti proizvodi izgledaće malo suvlje na licu i mogu pomoći kod masne kože, dok kreme i gelovi mogu suvoj koži dati vlažniji izgled. Isprobajte sve formulacije da vidite koja najbolje odgovara vašem tipu kože. Ako nanesete rumenilo u prahu na kremasti bronzer, neće se lako blendati. Dakle, ako počnete sa kremom, držite se kreme. I ista stvar je i sa puderastim.

IZBOR ČETKE ZA NANOŠENJE JE VAŽAN

Kako biste lepo i ravnomerno naneli bronzer i rumenilo, izaberete odgovarajuće četke. Za nanošenje bronzera koristite široku, mekanu četku za puder, dok za rumenilo odaberite nešto manju i užu četku u odnosu na onu za bronzer. Vodite računa da ne stavite previše proizvoda, pre nanošenja četku sa bronzerom ili rumenilom, rastresite.

ODABERITE PRAVU BOJU RUMENILA

Kako bi odabrali najbolju boju rumenila za vaš ton kože, šminkeri preporučuju da nežno štipnete obraz da bi ustanovili boju koja vam odgovara ili da na to obratite pažnju posle vežbanja. Kada pronađete pravu nijansu, možete eksperimentisati i sa drugim bojama. Ako nosite ruž boje breskve, potražite takvu boju rumenila. Ako imate tamniju kožu, nemojte ići sa svetlim rumenilom, jer ćete izgledati pepeljasto. Umesto toga, izaberite jarku ili tamnu boju koja upotpunjuje vašu kožu.

ISTAKNITE JABUČICE

Kako biste pronašli savršeno mesto gde ćete naneti rumenilo, samo se nasmešite u ogledalo - uočićete krug na svakoj jagodici koji izgleda podignuto kada se nasmejete. Kada bronzujete, počnite od obraza, oštrim potezima tako da se krećete prema ostatku lica, prema linije kose i vilice. Za rumenilo samo nanesite malu količinu na jabučice obraza. Kada koristite bronzer, ne zaboravite na vrat. Bronzer je odličan način da tonus vaše kože izgleda glatko i ujednačeno - ne samo na licu, već i ispod linije vilice. Ako morate da mešate, previše ste se stavili. Budući da su rumenilo i bronzer namenjeni poboljšanju tonusa vaše kože, a ne njegovoj potpunoj promeni, preporučka je da se svaki proizvod nanese obazrivo kada je reč o količni.

Izvor: Harpersbazaar.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još