STRUČNJACI OTKRIVAJU: Kako do dužih trepavica?

Kako do dužih trepavica i da li je to zaista moguće? Izgleda da jeste.

Mnogo je saveta na internetu po pitanju toga kako da nam trepavice narastu. A, iako smo mislili da to nije zapravo moguće, stručnjaci su nam uverili u suprotno. Saznajte o čemu je reč.

Kako do dužih trepavica?

Nega trepavica

Morate biti izuzetno nežni prema svojim trepavicama. Birajte blage preparate za skidanje šminke, kao i mejkap koji se lako skida. Nemojte trljati maskaru i senke sa očiju već ih nežno uklonite vatom ili vlažnom maramicom. Takođe, izbegavajte korišćenje uvijača za trepavice!

Svakodnevno četkajte trepavice četkicom. Isto tako, možete masirati kapke i koren trepavica pred spavanje.

Takođe, savet je da ne koristite vodootpornu šminku, naročito ne maskaru i ajlajner. Ovi preparati se teško skidaju i tom prilikom, možete oštetiti vaše trepavice.

Serumi za rast trepavica

Na tržištu zaista postoje preparati koji pomažu u rastu dužih, gušćih trepavica. Ali važno je da ih ne kupujete na svoju ruku već da se posavetujete sa dermatologom.

Priroda stiže u pomoć

Ukoliko niste za kupovne preparate, napravite same proizvod za negu i brži rast trepavica. Koristite kokosovo ili ricinusovo ulje u nezi trepavica. Nanesite ga uveče na kapke i trepavice i ostavite da deluje tokom noći. Takođe, ovim uljima možete skidati i šminku sa lica.

Pored ovih ulja, preporučuju se i oblozi od hladnog ledenog čaja. Umočite vatu u čaj i prislonite na kapke. Ostavite da deluje 10 minuta.

Takođe, aloe vera se pokazala delotvornom kod bržeg rasta trepavica. Nanosite malu količinu gela na kapke, masirajući gel uz koren trepavica. Ostavite da deluje preko noći.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.