STALNO ZAUZET: Da bi izbegao posao, Šveđanin zvao samog sebe 55 sati

Da bi izbegao svakodnevne radne obaveze, a ostavio utisak da je silno zauzet, švedski poreski savetnik "razgovarao" je sa službenog telefona sa svojim privatnim mobilnim telefonom 55 sati, sve dok ga nadređeni nisu razotkrili.

- Umesto da preuzima pozive korisnika, Andreas je nazvao sopstveni broj mobilnog telefona, što je rezultiralo signalom 'zauzeto' u sistemu, pa je dolazne pozive preuzimao neko drugi - piše u disciplinskom izveštaju švedske poreske uprave koji je nabavio AFP.

Taj 28-godišnji Šveđanin, kome sad preti otkaz, od marta do maja je samog sebe nazvao 32 puta i "razgovarao" 55 sati, što je sedam dana efektivnog rada u dva meseca, piše u izveštaju poreske uprave, te se dodaje da su "neki od tih poziva ponekad trajali satima".

Andreas je na radnom mestu u poreskoj upravi bio zaposlen od maja 2020. godine, ali zbog pandemije je od januara 2021. radio od kuće.

U aprilu je, međutim, jedan od njegovih nadređenih primetio da telefonira neobično dugo u poređenju s prosečnim potrebama posla.

Kad je pozvan na razgovor s nadređenima priznao je šta je činio, mada je interna istraga pokazala da je isto ponovio još četiri puta nakon spomenutog razgovora, a kad su ga šefovi ponovo pozvali na razgovor u maju, odgovorio im je da mu je motivacija za rad "izuzetno niska".

Izvor: Hina
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još