JA SAM NAJMANJE PLAĆEN VODITELJ U SRBIJI: Vesna Dedić progovorila o plati

Gotovo čitav Balkan zna je zbog jedne ulice u Beogradu. Voditeljka Vesna Dedić više od dvadeset godina prisutna je na malim ekranima, a gotovo da ne postoji gledalac na našim prostorima koji makar jednom nije pogledao čuvenu emisiju "Balkanskom ulicom".

- Moja ćerka Lenka i emisija Balkanskom ulicom su skoro vršnjakinje. Ona sledeće godine završava fakultet, pa očekujem i da "Balkanskom" diplomira kod gledalaca. Balkanska i ja imamo nameru da idemo i na doktorske studije, a mentor je publika. Šalim se, ali ja se pred svaki intervju osećam kao pred ispit, a pred početak nove sezone kao brucoš. To što emisija traje dve decenije i što je jubilarna sezona ne daje mi za pravo da živim poput nekih pevača od slave starih hitova - kazala je voditeljka.

Šta gledaoce od 19. septembra očekuje u njihovoj omiljenoj ulici?

- Novi termin, nedeljom od 16 časova umnogome će uticati na atmosferu i ritam emisije. I dalje ću zvati goste čija životna priča inspiriše, izaziva suze i smeh, ali biće nekih promena u samoj dramaturgiji emisije. Dalje ne mogu da otkrivam jer je poznato da je Balkanskom ulicom emisija koju najviše potkradaju, čak i na nivou "copy-paste".

Šta bi Vesna Dedić danas rekla onoj Vesni pre dvadeset godina? Na primer posle završenog intervju sa Matijom Bećkovićem koji vam je bio prvi gost...

- Rekla bih joj: "Dobra si, uobrazi se malo! Traži da budeš plaćena onoliko koliko vrediš". Mislim da sam u istoriji srpskog novinarstva najmanje plaćen popularan voditelj. Prosto nikad nisam bila dobar trgovac. Nikada nisam bila ni blazirana, a to je neophodno ako hoćeš na vreme da te poštuju. Mene je uvek bilo sramota da sedim u prvom redu. I danas se uvek okrećem oko sebe i pomislim da li sam zaslužila to mesto. A ne treba tako.

Koja je najgora kritika gledalaca koju ste do sada dobili?

- Kritikovali su me često. Prvi talas je bio kada sam dovela Džeja pre deset godina u emisiju, a potom i ostale vrhunske pevače narodne muzike jer su neki smatrali da u jednoj emisiji koju neki nazivaju kultnom narodnjacima nije mesto. Potom su me kritikovali zbog toga što sam suviše nežno žensko, a ovde je više na ceni kada je voditeljka stroga i neumoljiva. Ma, uvek me kritikuju... I što se previše smejem, i što mlatim kosom, i što imam dekolte, a pričam o ozbiljnim stvarima i što dovodim goste koji ponekad nisu po konzervativnom ukusu ili po ukusu nekih drugih. Sećam se drame kada sam dovela Boža Vreću, ili oficira koji je promenio pol, potom zbog Sonje Savić, Raste, generala Šljivančanina… Ipak, uvek je više bio pohvala nego kritika tako da ... Idemo dalje.

Izvor: Blic.rs
Foto: dedicvesna/Instagram

Pogledajte još